Yeni Kenan Evren’e ihtiyaç yok

Güncelleme Tarihi:

Yeni Kenan Evren’e ihtiyaç yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AK Partili milletvekillerine söylediği belirtilen “82 Anayasası, cumhurbaşkanına geniş yetkiler veriyor. Köşk’e çıkarsam bu yetkileri kullanırım” ifadelerine, “Yeni bir Kenan Evren’e ihtiyacımız yok” sözleriyle yanıt verdi.

Haberin Devamı

ENDİŞELER DİLE GETİRİLECEK

TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün toplantıdaki “Herkes işine baksın” yönündeki sözlerini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Elbette ki herkes işine bakacak. Ama hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir toplumda, iş dünyası endişe taşıyorsa bu endişeleri de dile getirecek. O endişeleri giderecek olan yapı şu anda Türkiye’de yok. Hukukun üstünlüğünü sağlamak, dış politikada Türkiye’yi yalnızlığa iten sürecin ortadan kalkması, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki endişeler. Bunlar halen tartışılıyor” dedi. CHP Lideri, Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak bir gün önce yaptığı “Kimse cebinde görmemeli” açıklamasına ilişkin ise “Elbette kimse cebinde görmemeli cumhurbaşkanlığını. Sonunda halkın kararı olacak ve hepimiz halkın kararına saygı duyacağız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yolsuzluk olsa CHP diye parti kalmazdı

Kılıçdaroğlu, dün Halk TV yayınında yolsuzluk iddialarıyla ilgili “Eğer seçimlerde yolsuzluklardan hiç bahsetmeseydik daha büyük bir eleştiri alırdık. CHP’de böyle bir olay olsaydı, Cumhuriyet Halk Partisi diye bir parti kalmazdı. Bizim tabanımızın ahlaki değerleri yüksektir. Biz her kuruşun hesabını veren soran bir gelenekten geliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!