CHP iki yasa için AYM’de

Güncelleme Tarihi:

CHP iki yasa için AYM’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:47

CHP, aralarında internet düzenlemesinin de bulunduğu bazı yasa maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

Haberin Devamı

Başvuru dilekçesini AYM’ye veren CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, şu açıklamalarda bulundu: “2 yasal düzenlemenin çeşitli maddeleriyle ilgili iptal istedik. Bunlardan ilki İnternet Yayınlarının Düzenlenmesi Hakkında Kanun'daki düzenlemeler. Twitter yasakları, YouTube yasakları, internet yasakları, medya üzerindeki baskılar, yasaklar, 21. yüzyılın Türkiye'sine, demokrasi çıtasını daha yükseltmek isteyen Türkiye'ye yakışmamaktadır. Türkiye'de sosyal medyadan, internetten korkan, kuşla kavga eden bir yönetim var. Düzenlemeyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), erişim sağlayıcılar, içerik sağlayıcılar, yer sağlayıcılardan neredeyse sınırsız ölçüde bilgi isteme yetkisine sahip oldu. Bu da özel hayatın gizliliğini ve kişisel verilerin korunması yönündeki anayasal güvenceyi ihlal edecek nitelikte.

Haberin Devamı

YOLSUZLUĞU ÖRTMEK İÇİN

İptalini istediğimiz ikinci düzenleme terörle mücadele ve özel yetkili mahkemelerin ilgili yasasında yapılan düzenlemelere ilişkin bazı maddelerden oluşuyor. Bunlar, hükümetin yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını örtmek amacıyla savcı ve hâkimleri, yargıyı baskı altına, yürütmenin kontrolüne almak amacıyla yaptığı düzenlemelerdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!