Neşeli bir dünyada yaşasınlar

Güncelleme Tarihi:

Neşeli bir dünyada yaşasınlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:47

Başbakan Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye’ye gelen çocukları Başbakanlık Yeni Bina’da kabul ederek, üzerinde ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ yazan dolma kalem hediye etti.

Haberin Devamı

Çocuklarla fotoğraf çektiren Erdoğan’a, günün sürprizini ailesiyle birlikte Halep’ten kaçan ve Nizip konteyner kentinde yaşayan küçük Ömer yaptı. 6.5 yaşındaki Suriyeli Ömer Nakşibendi’nin İstiklal Marşı’nı okuması üzerine duygulanan Başbakan gülerek, “Suriyeli ama İstiklal Marşı’nı bizden iyi okudu” dedi. Erdoğan çocuklara hitaben yaptığı konuşmada da şunları söyledi: “İstiyoruz ki bizlerin yaşadığı zorlukları çocuklarımız yaşamasın. Barışın egemen olduğu bir dünyayı paylaşsınlar. İstiyoruz ki çocuklarımız savaşın, kavgaların olmadığı çok daha huzurlu çok daha neşeli bir dünyada yaşasınlar. Dünyanın özellikle barış içinde olmasının en önemli şartı; adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Zira dünyamız çok büyük ve burada hepimize yer var. Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet, paylaşma, dayanışma olursa dünyamız cennet gibi bir yere dönüşecektir.”

Haberin Devamı

Arzumuz tüm çocukların mutluluğu

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki, yabancı öğrencileri temsilen oluşan heyeti dün Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Gül, Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini hatırlatarak, “Tüm çocukların mutlu olması barış, güven ve huzur içerisinde yaşaması hepimizin arzusudur. Bunu kendi çocuklarımız için ne kadar istiyorsak, hiç tanımadığımız uzak yerlerdeki çocuklar için de aynı duygularla istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!