O kaçak yakalandı

Güncelleme Tarihi:

O kaçak yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:47

Abdülcafer Türkoğlu, 15 yıl önce İstanbul’da iki Çinliyi öldürmekten 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı, sonra tahliye edildi. Karar kesinleşince aranmaya başlayan Türkoğlu’nun 4 yıl süren ‘kaçak’ hayatı, önceki gün yakalanınca bitti. Olayda Serdar Ortaç’ın klibindeoynayan manken Yaping Zhao da yaralanmıştı.

Haberin Devamı

BAKIRKÖY’de, 1999 yılında Çin Mutfağı lokantasında susturuculu tabanca ile düzenlenen saldırıda, Çin vatandaşı Tang Xin öldü, manken Yaping Zhao yaralandı. İstanbul Emniyeti, şüpheli olarak, Doğu Türkistan asıllı Abdülcafer Türkoğlu’nu yakaladı. Türk-
oğlu’nun itiraflarıyla, 8 kişi daha gözaltına alındı.

‘500 DOLAR ALDIM’

Türkoğlu, 1998 yılında Levent’teki Çin lokantasında da yine Çin vatandaşı Yuechun Xu’yu öldürdüğünü, aynı yıl Çin Konsolosluğu’na molotofkokteylli attığını da söyledi.

O kaçak yakalandı
Afganistan’da silahlı eğitim gördüğünü anlatan Türkoğlu, saldırı ve cinayetleri de, Çin hükümetinin Doğu Türkistan halkına uyguladığı baskı ve zulmü protesto amacıyla gerçekleştirdiğini iddia etti. Azmettiren kişiden 500 dolar aldığını söyleyen Türkoğlu hakkında, İstanbul 1 Nolu DGM’de 2 kez idam ve bir kez de 24 ile 30 yıl arasında ağır hapis cezası istendi. Ancak Türkoğlu, uzun tutukluluk gerekçesiyle 2010 yılında tahliye edildi. Mahkeme, 2011 yılında 25 yıl hapis cezasına çarptırsa da, Türkoğlu tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Haberin Devamı

4 YIL SONRA ‘İÇERİ’

Önceki gün sabah erken saatlerde, Türkoğlu’nun yaşadığı Zeytinburnu’ndaki daireye baskın düzenlendi. Deri atölyesinde çalışan Türkoğlu tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!