Asıl şimdi başlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Asıl şimdi başlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:08

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, kurumsal tarihlerinde 20 yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz ise şimdi başlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de bugün milyonlarca insanın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonları ile yapılan ilk görüşmenin ardından 20 yıl geçti. GSM operatörü Turkcell, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakanı Tansu Çiller’in yaptığı ilk görüşme ile başlayan kurumsal tarihinin 20. yılını kutluyor. Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, 20 yılda 23.1 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını hatırlatarak, “Daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor” dedi.
Turkcell’in 20 yılını rakamlarla birlikte değerlendiren Ciliv, ilk günden bu yana Türkiye’de sektörün lideri olduklarını aynı zamanda 9 ülkede 71 milyon kişiye ulaştıklarını söyledi. “Geçmişe gururla, geleceğe ise büyük bir umutla bakıyoruz” diyen Ciliv, “Gelecek 20 yılda daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Turkcell tam 20 yıldır, Türkiye’ye ve insana kattığı değeri her gün daha da iyiye götürmek için durmaksızın çalışıyor. Lider olmanın sorumluluğunu hiçbir zaman unutmayarak yaptığımız yatırımların yanında insana ve ülkeye de yatırım yaptık. İşimiz teknoloji, işimiz insan dedik” diye konuştu. Yapılan yatırımlarla birlikte son iki yılda Avrupa’nın en hızlı büyüyen telekom grubu olduklarını anlatan Ciliv, 2013 yılında Avrupa’da telekom grupları kan kaybederken Turkcell’in yüzde 9’luk büyümeyle yine lider olduğunu hatırlattı. Ciliv, “Turkcell, daima en yeni, en ileri teknolojinin Türkiye’deki adresi olacak. Dünyaya damgasını vuran ilklerde Turkcell imzasını görmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

620 milyonluk sorumluluk

TURKCELL’in 20 yıl boyunca sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklarla 6230 milyon TL’lik yatırım yaptığını kaydeden Süreyya Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarattığımız değer milyonlarca kişiye dokundu. Kardelenler Projemiz ile maddi yetersizlikleri nedeniyle eğitimine devam edemeyen on binlerce kız çocuğuna destek verdik. Ekonomiye Kadın Gücü Projemiz ile mikro kredi, teknoloji, satış, pazarlama ve eğitim desteği verdiğimiz dar gelirli kadın girişimcilerimizi ekonomiye kattık. Geleceği Yazanlar Projemiz ile Türkiye için yerli mobil yazılım seferberliği ilan ederek öğrencilere, yazılımcılara, sektör profesyonellerine daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunduk. 5 ayda 17 bin gencimiz projeye dahil oldu. Geleceğe Koşanlar bireysel sporda çıtayı yükseltti.”

20’nci yıla özel sürpizler

Haberin Devamı

YIL boyunca sürecek kutlamalar kapsamında Turkcell’liler, 20’nci yıl şerefine her ayın 20’sinde özel hediyeler kazanacak. Bugünden itibaren 2222’ye SURPRIZ yazıp mesaj atarak kayıt olan Turkcell’liler konuşma, mesajlaşma, internet ve hayatı güzelleştiren Goller Cepte, Turkcell TV, Turkcell Müzik, Akıllı Depo gibi farklı servisleri hediye olarak alacak. 20.Yıl kutlamaları, Anadolu’da yapılacak etkinliklerle devam edecek.

Türkiye’de cep telefonundan ‘ALO’ diyeli tam 20 yıl oldu

1994 - Türkiye’de GSM temelli mobil iletişim, Turkcell’in hizmete girmesiyle başladı. 28 Şubat’ta mobil şebeke üzerinden ilk kez “alo” denildi.

1995 - Konuşmanın ardından ilk SMS gönderildi.

Haberin Devamı

1996 - Turkcell, Azercell ismi ile Azerbaycan’da hizmet vermeye başladı

1999 - Hazır Kart ile Türkiye’de ilk faturasız hat servisi verilmeye başlandı.

2000 - Turkcell, Borsa İstanbul ve New York Borsası’nda halka açıldı. K

2002 - Mesajlaşmaya görüntü eklendi ve ilk MMS gönderildi.

2003 - Türkiye’nin ilk cepten ödeme sistemi hayata geçirildi.

2005 - Turkcell Global Bilgi Doğu Anadolu’ya ilk yatırımı yaparak Erzurum lokasyonunu faaliyete geçirdi.

2007 - Turkcell Superonline fiber internet hayata geçirildi.

2008 - Gönül Köprüsü projesi hayata geçirildi.

2009 - Türkiye’de ilk kez 3G internet devreye girdi.

2011 - Çift taşıyıcılı internet teknolojisi devreye girdi.

Haberin Devamı

2012 - Van için Türkiye Kumbara’sı projesi başlatıldı.

2013 - Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu T40 üretildi.

2014 - Turkcell Akademi hayata geçti.


23.1 milyar TL
Turkcell’in bugüne kadar yaptığı toplam yatırım

71.3 milyon
Turkcell’in 9 ülkedeki toplam abone sayısı

35 milyon
Turkcell’in Türkiye’deki abone sayısı

%48
Turkcell’in Türkiye’deki pazar payı

566 milyar
Turkcell’le bugüne kadar gönderilen SMS sayısı

73 milyar
Turkcell’le bugüne kadar gönderilen MMS sayısı

177 milyar MB
Turkcel’den alınıp gönderilen veri miktarı

600 milyar dakika
Turkcell abonelerinin toplam konuşma süresi

957
Turkcell’in 3G hizmeti verdiği ilçe sayısı

1.997
Turkcell’in kapsama alanındaki belde sayısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!