Aziz Yıldırım için son çare Cumhurbaşkanı mı?

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım için son çare Cumhurbaşkanı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 19:48

YENİDEN cezaevine girmesi söz konusu olan Aziz Yıldırım umudunu Anayasa Mahkemesi’ne bağladı ancak bazı hukukçular buradan bir sonuç çıkacağını beklemiyor.

Haberin Devamı

Şike Davası’nda yargılanan Levent Eriş’in avukatlığını da yapan eski savcılardan Hasan Ahi, Yıldırım için bugünkü koşullarda tek gerçekçi umudun Cumhurbaşkanı olduğunu savunuyor. Ahi, “Yıldırım, sağlık durumunun elvermediğine dair Adli Tıp’tan rapor alırsa Cumhurbaşkanı da af yetkisini kullanarak bu infazın önüne geçebilir” diyor.

Ahi, Yıldırım’ın 6222 Şiddet Yasası’nın Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasında ise geç kaldığını savunarak şunları söylüyor: “Bu yasanın aykırı olduğuna dair Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu yapılmadı. Meclis’teki partiler bunu yapabilirdi ama süresi de doldu. Nihayetinde bu konudaki itirazlara da Yargıtay itibar etmedi ki mahkumiyeti onadı.”

Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak Twitter yasağının kaldırılmasını sağlayan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ise Anayasa Mahkemesi’nin özellikle sağlık nedenleriyle Yıldırım için infazı durdurma kararı vermesinin düşük bir ihtimal olduğunu belirterek, bunun için kişinin vücut ve ruhsal bütünlüğüne dair çok ciddi sorunlarının olması gerektiğini vurguluyor. Alpıtarmak, Yıldırım lehinde yüksek mahkemeden çıkabilecek kararların yeniden yargılama veya tazminata hükmedilmesi olabileceğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!