Türkiye Twitter için casus program satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Twitter için casus program satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 06:22

Türkiye’nin, sosyal medya platformu Twitter’e karşı Hollanda’dan dijital casus programı satın aldığı iddia edildi. Hollanda medyasında çıkan özel bir habere göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter’in reklam gelirlerini yakından takip edebilmek için Hollanda Vergi İdaresi’nden gerekli teknolojinin satın alındığını doğruladı.

Haberin Devamı

"Türkiye, Twitter ve diğer sosyal medya ile savaşta yeni bir silahı devreye soktu: Hollandalı dijital casus." diye başlayan ve AD gazetesinde yeren alan haberde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yapılan özel mülakata yer veriliyor.

İstanbul’da yaşan Hollandalı gazeteci Marc Guillet’in imzasını taşıyan habere göre Türkiye, sosyal medya platformu Twitter’e karşı Hollanda’dan dijital casus programı satın aldı. Hollanda Vergi İdaresi’nin Sentient Machine Research adlı şirketle ortaklaşa geliştirdikleri ‘Xenon’ adlı dijital casusluk programı, örümcek ağında hareket eden hassas bir örümcek gibi çalışıyor. Mehmet Şimşek’in ‘‘Hollanda makamlarınca da kullanıldığı için söz konusu teknolojiyi satın aldık.’’ şeklindeki sözlerine yer verilen habere göre Türkiye, vergi vermemekle suçladığı Twitter ve Youtube'u yakın takibe alacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!