İBB artık futbolda, profesyonel ligde olmayacak

Güncelleme Tarihi:

İBB artık futbolda, profesyonel ligde olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 18:28

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor, İBB'den ayrılıp, özel bir klüp olacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir, İBB Spor’u bırakıyor

Bu yıl Birinci Lig takımlarından olan ve gelecek yıl Süper Lig’de oynamaya hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor, İBB'den ayrılıp, özel bir klüp oluyor. İBB bundan böyle, sadece amatör klüplere destek verecek. 2013 yılı Faaliyet Raporu’nun onaylandığı Meclis Oturumu’nda İBB Belediyespor Futbol Takımı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinden çıkaracaklarını açıklayan Başkan Kadir Topbaş, sadece amatör
branşlarda yola devam edeceklerini açıkladı.

Belediyespor Kulübü’nün Nurettin Sözen’in kurduğu bir spor kulübü olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, kendi dönemlerinde başarı göstererek Süper Lig’de de bir süre oynadığını hatırlatıp, “Biz takımımıza Süper Lig’e neden çıktınız diyemezdik. Şimdi de başarıyla 1 ligde şampiyon olmak üzereler ve Süper Lig’e geri geliyorlar. Biz bu futbol takımımızı belediyemizin dışına çıkartarak profesyonel bir spor kulübü olarak devam etmesini sağlayacak adımları atıyoruz” dedi.

CHP Gurubu’nun bu başarıyı da alkışlaması gerektiğini söyleyen Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor sadece amatör sporcu yetiştiren, amatör ruhla çalışan bir spor kulübü olarak devam edecek. Belediyespor Futbol Kulübü ise profesyonel olarak devam edecek. Bu takımı İstanbulspor olarak devam ettirebilir miyiz diye inceliyoruz. Arzumuz bu, yapamazsak Başakşehir’de yaptığımız stadyumunda Başakşehir Spor Kulübü adıyla Süper Lig’de top koşturabilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!