Yerel medyanın “prestij” yarışması başladı

Güncelleme Tarihi:

Yerel medyanın “prestij” yarışması başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 18:23

BAŞBAKANLIK Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM), yerel medyanın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Yerel Medya Özendirme Yarışması’na başvurular başladı.

Haberin Devamı

1973’ten bu yana “Anadolu Basınını Özendirme Yarışması” adı altında düzenlenen geleneksel yarışmanın ismi, yurt dışındaki Türkçe yayın yapan basın kuruluşlarında görevli gazetecilerin de katılımına açılmasıyla “Yerel Medya Özendirme Yarışması” olarak değiştirildi. Yarışmaya yazılı basının yanı sıra, bu yıl ilk kez yerel internet haber sitesi, radyo ve televizyon haber programı dalları da eklendi.

ÖDÜL TÖRENİ TBMM’DE

Yarışmanın ödül töreni TBMM Tören Salonu’nda 9 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmayı kazanan gazeteciler Türkiye’de bu alanda verilen en prestijli ödülün yanı sıra para ödülünün de sahibi oluyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, RATEM Başkanı Dursun Güleryüz, Milliyet.Com.tr Yayın Yönetmeni Ercüment İşleyen, TRT Türk Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat gibi birçok önemli isim yer alıyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Nisan 2014 olarak belirlendi. Başvurular ise BYEGM’nin kurumsal internet sitesinden yapılacak.

Haberin Devamı

İKİ DAL BİR ESER ŞARTI
Yarışmaya katılmak isteyen adayların profesyonel gazeteci olması gerekiyor. Eser sahibi olarak en fazla dört kişinin başvuruda bulunabileceği yarışmada ödüller eser başına verilecek. Her aday, yarışmaya en fazla iki dalda, birer eserle katılabilecek. Çalışmaların 01 Ocak 2013 ile -31 Aralık 2013 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerekiyor. Yurt dışında Türkçe yayın yapan yazılı basın, radyo, televizyon ve internet haber sitesinde görev yapan gazeteciler, ülkelerinde bulunan basın müşavirliklerinden, müşavirliklerin olmadığı ülkelerde büyükelçilikleri ve konsolosluklardan aldıkları yazı aracılığıyla yarışmaya başvurabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!