Seğmenler'de amfi kulisinden soyunma kabinine

Güncelleme Tarihi:

Seğmenlerde amfi kulisinden soyunma kabinine
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:39

Bir dönem TRT çekimleri, konser ve tiyatro etkinliklerine ev sahipliği yapan Seğmenler Parkı’ndaki amfi tiyatronun kulis kısmı, belediye işçilerinin soyunma kabini haline geldi. Amfinin sahne ve merdivenleri ise atıl halde bekliyor.

Haberin Devamı

Kavaklıdere1983 yılında hizmete açılan Seğmenler Parkı’ndaki amfi tiyatro sahnesi bakımsız haliyle dikkat çekiyor.
Parktaki amfi bir dönem TRT çekimlerinin yanı sıra Teoman, Candan Erçetin, Mirkelam, Erkin Koray, Kenan Doğulu, Athena, İzel gibi ünlü isimlerin içinde olduğu kültür ve sanat günlerine ev sahipliği de yaptı. Son yıllarda kulis kısmı belediye işçilerinin malzemelerini yığdığı yer haline geldi. Amfinin yeniden eski günlerine döndürülmesi gerektiğini savunan Başkentliler, tepkilerini şöyle dile getirdi:
“Ankara’da sanat ile yeşil alanın yan yana bulunabildiği alanlardan bir tanesi olan Seğmenler Parkı’nın, amfi kısmı daha etkin kullanılabilir. Geçmiş yıllarda parkta, ‘Seğmenler Kültür ve Sanat Günleri’ yapılır, ünlü isimler sahne alırdı. Bunun yanı sıra TRT’nin program çekimleri ve çevrede oturan gençlerin müzik dinletilerinin yapıldığı bu alan artık bakımsızlığıyla ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

TALEP VAR ORGANİZASYON YOK

Ankara’da yeşil alan ve sanatın iç içe olabildiği nadir alanlardan bir tanesi olan Seğmenler Parkı’nın yeniden eski canlı günlerine dönmesini istiyoruz. Bunu sadece Kavaklıdere, Çankaya bölgesinde oturan vatandaşların rahatı ve keyfi için değil, tüm Ankara için istiyoruz. Yapılacak halka açık ücretsiz etkinliklere herkesin katılacağını biliyoruz. Çünkü yıllar önce yapılan organizasyonlarda insanlar merdivenlerde yer bulamaz, çimlerin üzerini bile doldururdu. Talep noktasında sıkıntı yok ancak yetkililerin organizasyon noktasında sıkıntı yaşadığı bir gerçek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!