Gündüz saatlerinde yanan sokak lambaları

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 31 Mart Pazartesi günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alındı.

Haberin Devamı

Burada bir ifadeye dikkat çekmek istiyorum:
‘Gün ışığından daha fazla yararlanmak için.’
Ancak, Eryaman’daki Tunahan Mahallesi Amasya Beyannamesi Caddesi üzerinde yer alan sokak lambaları, saat henüz 18.15’i gösterirken yanıyordu. Havanın aydınlık olduğu bu dakikalarda sokak lambalarının yanıyor olması içimi sızlattı.
Aslında bu durum sadece Eryaman’a özgü değil. Kentin birçok yerinde aynı israf söz konusu. Bazı bölgelerde insanlar hava karardığında sokak lambalarının yanmaması ya da olmaması nedeniyle sıkıntı yaşarken, gündüz gözü yanan lambaların hesabını bir vatandaş olarak sormak hepimizin hakkı.
Yıl olmuş 2014, halen şu sokak lambalarının gündüz saatlerinde ışıl ışıl olmasının önüne geçilemedi. Eyy yetkililer, milli servet yanıyor. Bu lambaların parası vatandaşın cebinden çıkıyor.
O.D.

Haberin Devamı

Sıcaklık farklı kota aynı

BAŞKENTGAZ yetkilileri... Doğazdaki kota uygulaması ile kış aylarında bizleri dondurdunuz. Şimdi ise aylık kota 140 TL. Ancak bu hususta göz ardı edilen bir nokta var. Şöyle ki:
Kota uygulaması kentin tamamında aynı. Fakat sıcaklık değerleri ise değişken. Mesela Dikmen ile Ulus arasında 3 derece fark var.
Ulus’ta yaşayan biri kombisini şu gün itibariyle kapatmış olabilir ama bizler Dikmen’de halen kombi kullanıyoruz. Madem kota uygulaması zorunluluk. O halde bunun formüle edilmesi lazım.
Murat I.

SÖZÜ/ÖZÜ

ASFALTLANMAYAN YOL ZIPLATIYOR
- ÜMİTKÖY’deki 2629. Cadde yıllardır asfaltlanmıyor ve üzerinde arabayla gitmek mümkün değil. Zıplamaktan ilerleyemiyorsunuz.
Bülent B.

ÇEVRE HALKI MAZAĞAZAYA KARŞI
- Çankaya Yukarı Bahçelievler 10. Sokak Şükrü Elçin Parkı içine ‘organik ürünler satış mağazası’ yapılıyor. Parkı yok edecek bu duruma Çankaya Belediyesi mani olmazsa, çevre halkı mani olacaktır.
Nazif C.

KAVŞAĞA TRAFİK LAMBASI ŞART
- Yenimahalle Batıkent Çakırlar’daki göbek, kontrolsüz bir kavşak ve trafik lambası yok. Her sabah tehlike yaşıyoruz. Can kaybı yaşanmadan bu kavşağın acilen ışıklandırılmasını istiyoruz.
Hamide GÜRLER

SORUM VAR

2009 yerel seçimlerinin vaatleri arasında yer alan Gölbaşı Otogarı neden hala yapılmadı?
Yüksel Ö.

Haberin Devamı

DUYURU

Geçen hafta geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden gazetemiz köşe yazarlarından Şenol Kalyoncu’nun babasının ruhuna hitaben, bu akşam saat 20.00’de Eskişehir Yolu ODTÜ karşısı DSİ Bölge Müdürlüğü lojmanlarındaki camide Kuran-ı Kerim okutulacak.

Yazarın Tüm Yazıları