Beyazperdeye yeni seri

Orijinal senaryo sıkıntısıyla kıvranan Hollywood’a ilaç gibi gelen kitap serilerine bir yenisi daha ekleniyor: Veronica Roth’un çok satan üçlemesinin ilk kitabından uyarlanan “Uyumsuz”, türün hayranlarını memnun edecek.

Haberin Devamı

Uyumsuz
Divergent
Yönetmen: Neil Burger
2014/ABD/139’

Genç yazar Veronica Roth’un çok satanlar listesinden inmeyen üçlemesi, ilk kitabıyla çok gecikmeden beyazperdede. Distopik bir gelecek çizen bu dünyada toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda: Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik. Her yıl, belli bir günde bütün 16 yaşındaki gençler hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda. Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez. Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor. “Açlık Oyunları” serisini fena halde hatırlatan öyküsüne rağmen şansı açık görünen filmin kamera arkasında “The Illusionist/Sihirbaz”, “Limitless/Limit Yok” gibi filmlerle tanıdığımız Neil Burger oturuyor. Daha çok bağımsız filmlerde görmeye alıştığımız genç yetenek Shailene Woodley, Beatrice rolünde oldukça başarılı. Türün hayranları kaçırmasın.

Haberin Devamı

Gruba var mısın?

Kiralık Aşık
Fading Gigolo
Yönetmen: John Turturo
2013/ABD/98’
Bütün olaylar, Murray’in dermatoloğu olan Dr Parker’ın Murray’e kız arkadaşı Selima ile bir macera yaşamak istediğini söylemesiyle başlar. Bir erkekle beraber üçlü bir ilişkiyi denemek istemektedir. Dükkanı yaşadığı mali zorluklar yüzünden kapanmak üzere olan Murray, buradaki finansal fırsatı görür ve arkadaşı Fioravante’yi bu iş için ikna eder. Yönetmen John Turturo’nun Fiorovante rolüne soyunduğu filmde Woody Allen, Sharon Stone ve “Moder Family”nin Gloria’sı Sofia Vergara başrollerde. Biraz seksi biraz da geveze bir film olan “Kiralık Aşık”, eğlenceli bir seyirlik vadediyor.

Karanfil Devrimi’ni hatırlamak

Nisan Devrimi
Capitaes de Abril
Yönetmen: Maria de Medeiros
2000/Portekiz-İspanya/123’
Ankara’nın yeni sinemateki SineBellek’te bu hafta, Maria de Medeiros’un yönettiği ve başrolünde oynadığı “Nisan Devrimi”ni izliyoruz. 1974’te Salazar’ın faşist rejimine karşı yürütülen “Karanfil Devrimi”ni konu alan film, 22 ve 24 Nisan tarihlerinde Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda izlenebilir.

Haberin Devamı

Onur Ünlü’den yeni polisiye

İtirazım Var: Bayılırım Belaya
Yönetmen: Onur Ünlü
Türkiye/2014
Selman Bulut’un imamı olduğu camide bir cinayet işlenir. İmam Selman Bulut, polisin pek de ilgilenmediği cinayeti çözmek için kolları sıvar. Ancak imamın yöntemleri de kendisi kadar sıra dışıdır. En son “Sen Aydınlatırsın Geceyi” adlı filmini izlediğimiz Onur Ünlü, ilk filmi “Polis”in sularında gezinen bir filmle karşımızda. Serkan Keskin, Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Serdar Orçin, Tansu Biçer gibi ünlü isimlerden oluşan kadrosuyla merak uyandıran filmi özellikle yönetmenin hayranlarına tavsiye ederiz.

Kız arkadaşımın abisisin

Zor Biraderler
Ride Along
Yönetmen: Tim Story
2014/ABD/99’
Hızlı konuşan bir adam olan James, kız arkadaşının çabuk sinirlenen polis abisi Ben’le birlikte Atlanta yollarında devriyeye çıktığında akıl almaz olaylarla karşılaşır. James’in Ben’e kendini kanıtlaması için hayatının en çılgın 24 saatinden sağ salim çıkması gerekmektedir. 25 bin dolarlık bütçesine rağmen şimdiden 100 bini geçen bir gişe yakalayan “Zor Biraderler”in ikincisi için start verildi bile. Çok fazla beklentiye girmeden eğlenmek isteyenlere önerilir.

Hayalet arkadaş arıyor

Haberin Devamı

Sevimli Hayalet
Das kleine Gespenst
Yönetmen: Alain Gsponer
2013/Almanya/92’
Eulenstein Kalesi’nde huzurlu bir yaşan süren küçük gece hayaleti yalnızlıktan sıkılmıştır. Bir gece Karl ve sınıf arkadaşları bu kaleye gezintiye çıktıklarında, küçük hayalet ve Karl karşılaşırlar. Bu, yeni bir dostluğun başlangıcı olacaktır. Almanya yapımı filmin sadece çocuklara yönelik olduğunu hatırlatalım.

Yazarın Tüm Yazıları