Öğrenciler ücretsiz interneti sevdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler ücretsiz interneti sevdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 16:58

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan öğrencilerin internete ücretsiz ulaşmasını sağlayan "Yurdum Evim, Ücretsiz İnternetim" projesinin yoğun ilgi gördüğünü açıkladı. Bakanlık; Türk sporu ve gençlere verilen hizmetlerin her açıdan büyük artış gösterdiği, üniversiteli gençlerin yurtlarındaki internet kullanımının da giderek arttığını vurgulandı.

Haberin Devamı

Üniversitelilerin, özellikle 2002'den bu yana 5 yıldızlı otel konforunda, modern tesislerde konakladığını belirten Bakanlık, öğrencilerin, kendilerine sağlanan ekonomik, sosyal ve kültürel fırsatları en iyi şekilde değerlendirirken, ders çalışma, sınav, tez dönemleri ve iletişim anlamında da interneti etkin kullandığını belirtti.

Ankara ilk sırada

Öğrenci başına aylık internet kullanımının yılın ilk 3 ayında arttığı, internete bağlanan anlık öğrenci sayısının ise 164 bin olarak tespit edildiği belirterek, şunlar söylendi:
"Kullanıma açıldığından bu yana 280 bin öğrencinin aktif yararlandığı bu hizmet kapsamında, 14 milyon 600 bin gigabayt veri indirildi. Sadece bu yılın ilk 3 ayı incelendiğinde, 277 bin öğrencinin sistemden veri akışı sağladığı görüldü. Yılın ilk 3 ayında KYK yurtlarında kalan öğrenciler 140 milyon saatlik internet kullanımlarında 7 milyon 260 gigabaytlık kullanım sağladı.
İnternet kullanıma ilişkin veriler incelendiğinde, öğrencilerin genel anlamda her 1 saniyede 1 DVD filme denk gelecek oranda veri akışı sağladığı gözlendi. Bu yıl mart ayında Türkiye genelinde en çok internetin kullanıldığı şehir olarak, başkent Ankara öne çıkıyor. Başkenti sırayla İstanbul, Konya, Trabzon ve İzmir takip ediyor."

En çok 22.00-01.00 saatlerinde kullanılıyor

Gençlerin interneti en çok kullandığı saatler 22.00-01.00 arasıyken, internet kullanımının azaldığı saatler ise 07.30-10.30 arası olduğu bildirildi.
Bakanlığın projeyi ilk olarak geçen yıl haziranda tam kapasiteyle hayata geçirdiği vurgulanırken, Türkiye genelindeki tüm yurtlarda başlatılan proje kapsamında 640 bin metrelik fiber optik kablolama bağlantısı yapılıp, 21 bin Access Point kullanılarak 310 bin öğrencinin odasına kadar kablosuz internet hizmeti sunulduğu söylendi.

BAKMADAN GEÇME!