Selimiye’de bile talan

Güncelleme Tarihi:

Selimiye’de bile talan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 15:40

Marmaris’in beton mezarlığını geçip muhteşem bir doğanın içinde ilerleyerek Selimiye köyüne varırsınız. Tam kafa dinlemelik, küçük pansiyonları olan, iskeleden denize girilen bir koy burası. Elleri buraya da uzanmasın, burayı da mahvetmesinler diye korkudan nefesimizi tuttuğumuz bir yer. Gelen son haberlere göre, talan Selimiye’ye kadar ulaştı.

Haberin Devamı

Selimiye kapalı bir körfez olduğu için korunmaya muhtaç bir deniz ve altyapısı yok. Burada, denize sıfır 2 dönümlük alanda ruhsatsız bir bina yapılmaya başlandı. Otel olacakmış. Bu bir çevre suçu. Bir ihlal. Çünkü 17 Şubat’ta Selimiye muhtarı resmi b

Selimiye’de bile talan
ir yazıyla kaymakamlığa başvurdu. Ardından İlçe Özel İdaresi zabıt tutarak ihlali İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne bildirdi. İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü de gelip burayı mühürledi. Fakat ne hikmetse, yerel seçimlerin arifesinde mühürlenmiş olmasına rağmen inşaat tüm hızıyla devam etti, bina üçüncü kata kadar çıktı.

Selimiye, Özel Çevre Koruma Yarımadası içinde kalıyor. Üç katlı bir otel inşaatını zinhar yapamazlar. Bu inşaat ayrıca, Ege ve Akdeniz kıyı koruma kanunlarına da aykırı. Kanuna göre bina denizden 100 metre içeride olmalı. Oysa burada inşaatı devam eden otelin denizle arasında sadece 2-3 metre mesafe var. Kanunen buraya sadece 85 metrekarelik 2 katlı ev yapılabilir. Burada ise bir köylüden 1200 metrekarelik, başka bir köylüden de 850 metrekarelik iki ayrı arsa satın alındı, birleştirildi ve toplam 2 dönümlük arsada 3 kata bir de çatı katı ekleyerek 4 katlı, denize sıfır, 42 odalı ucube bir otel yapılıyor.

Haberin Devamı

İMAR YOK, RUHSATSIZ

Eskiden geçici ruhsat verilirdi. Yeni yasaya göre bu artık imkansız, yani verilmiyor. Yetmez, otel inşaatı esnasında deniz de doldurulmak istendi. Köylüler aynı gece jandarmaya haber verdi, ancak bu sadece geçici bir çözüm oldu, talan sürdü. Solunda Karadut Kahve var ama komşulardan çekme payı (bahçe) dahi gözetilmedi ve inşaata son sürat devam edilerek orada yaşayan halka da büyük saygısızlık yapıldı.
En son evvelsi gün inşaat Marmaris Belediyesi tarafından yeniden mühürlendi.
Ama bu talanı durduracak mı bilinmez.

******

Selimiye bu tarz hunhar talanları kaldırabilecek bir yer değil.
O çıkılan bina derhal yıkılmalı ve alan eski haline getirilmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!