Üniversiteli pilotlar yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli pilotlar yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 15:27

Türkiye’de havacılık sektörüne nitelikli personel kazandırılması amacıyla Okan Üniversitesi'nde pilotaj bölümü açıldı. Her yıl 70 pilot yetiştirmeyi hedefleyen eğitim kurumu, havayolu şirketleriyle de projelerini paylaşacak.

Haberin Devamı

Bölümle ilgili bilgi veren Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, sloganlarının "iş dünyasına en yakın eğitim kurumu" olduğunu söyledi. Üniversitesinin Tuzla yerleşkesinde yapılan toplantıda konuşan Okan şöyle dedi:
"Daha önce 2 yıllık sivil havacılık bölümümüz vardı. Öğrencilerimizin isteğiyle 4 yıllık lisans bölümünü de açtık. Havacılık sektörü Türkiye'de çok gelişiyor. Biz de bu alanın ihtiyaç duyduğu insan gücünü ortaya çıkaracağız. Ayrıca bu yıl tıp ve diş hekimliği fakültelerine de öğrenci alacağız.

15 yılda 15 bin öğrenciye ulaştık

Rektör Prof. Dr. Şule Kut da üniversitenin 15 yılda 15 bin öğrenciye ve 5 bin 555 mezuna ulaştığını şu sözlerle anlattı:
"Pilotaj bölümü bir hayaldi ve gerçek oldu. Geçtiğimiz yıl ek yerleştirme döneminde tek öğrenci alabildik. Bu sene ayrıca iki alanda da eğitime başlayacağız. Tıp ve diş hekimliği fakültelerimiz de hayata geçiyor. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sloganlarımız arasına 'Okan Uçuruyor'u da katmamız gerekiyor. İstanbul Havacılık Kulübü de bu projelere destek verdi.”

Haberin Devamı

Her yıl 70 pilot yetiştirilecek

Pilotaj Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Öztürk de havacılık eğitiminin kaliteli olması gerektiğini anlatarak şöyle dedi:
"Havacılık eğitimi neredeyse pilotaj okullarının elinde. Kurumumuz bu alanda çalışan ikinci vakıf üniversitesi olarak sektörde önemli projeler yapacak.
Kazaların yüzde 80-85'i pilotaj hatalarından yaşanıyor. Havayolu şirketlerin temeli pilot ve onlara verilen eğitimlere dayanıyor. Bu amaçla her öğrencimize 215 saat uçuş yaptıracağız. 45 saatlik simülator eğitimini üniversitemizdeki merkezde vereceğiz. Malta ve Sicilya'daki uçuş okullarıyla da iş birliği içinde olacağız. Öğrencilere makina ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda ücretsiz çift ana dal yapma imkanı da tanıyacağız.
Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden 18 aylık pilot yetiştirme kursları verilecek. 2018 yılından itibaren sektöre her yıl 70 pilot yetiştirilecek. Havayolu şirketleriyle de projelerimizi paylaşacağız.”

Konuşmaların ardından üniversitenin Tuzla yerleşkesinden Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul Havacılık Kulübü uçak apronuna geçildi. Burada pilotaj bölümünün ilk öğrencisi Tevfik Can, eğitim uçağıyla pilotlar eşliğinde uçuşa katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!