PKK 3 kişiyi serbest bıraktı, 4 kişiyi kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK 3 kişiyi serbest bıraktı, 4 kişiyi kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 15:14

ŞIRNAK'ta önceki gün PKK'lılar tarafından kaçırılan yol yapımında çalışan 3 işçi bugün serbest bırakıldı. Diyarbakır'da ise 4 kişiyi kaçırdı.

Haberin Devamı

PKK'lılar, önceki gün Şırnak'ın Güçlükonak ile Siirt'in Eruh ilçeleri arasında yol yapımında çalışan Fuat Yılmaz, kardeşi Servet Yılmaz ile Cahit Aktaş'ı silah zoruyla kaçırmışlardı. PKK'lılar bugün öğle saatlerinde kaçırdığı 3 işçiyi aynı bölge yakınlarında serbest bıraktı. Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen işçilerin ifadeleri alındı.

4 KİŞİ KAÇIRILDI

Bu arada Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu köyü yakınlarında 4 kişi terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ'ın Arıcak ilçesinin Bükardı beldesinde eski Belediye Başkanı Abit Doğruer'in de aralarında bulunduğu 4 kişi, Diyarbakır'a gelmek için otomobille yola çıktı. Araç, Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu köyü yakınlarında PKK mensuplarınca durduruldu.

Örgüt mensupları, otomobildeki 4 kişiye kaçırdı. Güvenlik güçleri bölgede kaçırılan kişilerin bulunması amacıyla çalışma başlattı. - A.A

Haberin Devamı

HABUR'DA SERBEST BIRAKTILAR

PKK’nın Suriye’de 2 yıl önce kaçırarak Kandil Dağı’na götürdüğü Şırnaklı eski köy korucuları Abdulvahap İlhan ve Ramazan Özdemir’i bugün, Irak’ta Habur Gümrük Kapısı yakınlarında serbest bıraktı.

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi’ne bağlı Gümüşyazı Köyü’nde oturan eski köy korucuları Abdulvap İlhan ve Ramazan Özdemir, 2 yıl önce Suriyeli olan kayınbabalarının evini ziyaret etmek için Suriye gitti. Suriye’deki PKK’lılar tarafından kaçırılarak Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’na götürülen İlhan ve Özdemir, bugün Türkiye sınırında serbest bırakıldı. İki eski korucu Habur Gümrük Kapısı’na geldi. Güvenlik güçlerine teslim edilen Özdemir ve İlhan, Silopi Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermeye götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!