Suriyeli öğrencilere yardım

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğrencilere yardım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 14:17

Dünya Yetimler Vakfı tarafından Kilis’te okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklara yardım malzemeleri dağıtıldı.

Haberin Devamı

Kültür ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen yardım dağıtım törenine; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Dünya Yetimler Vakfı Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir ile STK temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, belediyenin desteği ile hazırlanan merkezde Suriyeli çocuklara eğitim verildiğini belirterek, "Kilis halkına ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Suriye konusunda en fazla fedakarlığa katlanan illerimizin başında Kilis geliyor. Dünya Yetimler Vakfı bünyesinde toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırılıyor. Bizim isteğimiz en kısa zamanda Suriye’ye barış ve huzurun gelmesi, bu insanların tekrar ülkelerine dönmesidir" dedi.

Haberin Devamı

Dünya Yetimler Vakfı Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ise içerisinde bulundukları ortamın kendileri için önemli bir mana ifade ettiğini belirterek, Suriyelilere yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından vakıf tarafından toplanan ve içerisinde gıda ile giysi bulunan 1 TIR yardım, ihtiyaç sahibi Suriyeli öğrenciler ve ailelerine dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!