Menemenli dolmuş şoförlerine iletişim eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Menemenli dolmuş şoförlerine iletişim eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:51

İZMİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle Menemen’de yolcu taşımacılığı yapan şoför esnafına müşterilerle iletişim eğitimi verildi.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası Halkla İlişkiler ve Eğitim Müdürlüğü’nden emekli iletişim uzmanı Hülya Dinçel tarafından Menemen Erdinç-Ahmet Cengiz Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda verilen eğitime, Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Bayram, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, S.S. 34 No’lu Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirel, İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden görevliler ve şoförler katıldı. İki grup halinde 350 şoförün katıldığı seminerde iletişim, beden dili, halkla ilişkiler, öfke ve stres kontrolü konuları anlatıldı.

Menemen’de ilk kez böyle bir eğitim verildiğine dikkat çeken İletişim Uzmanı Hülya Dinçel, "Şoförlerin halk ile entegre olarak mesleklerinde nasıl ilerleyecekleri konusuna değiniyoruz. Öfke ve streslerini kontrol ederek bunu nasıl avantaj haline getirecekleri konusunda bilgi veriyoruz. Etki ve güzel bir konuşmaya sahip şoför her zaman müşteriler açısından tercih sebebidir. Bu ve bunun gibi ipuçlarını vererek başarılı bir çalışma yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve İESOB Başkanvekili Hilmi Kurtoğlu ise, "2013 yılı sonunda, Şoför Tanıtım Kartı olmadan taşıma belgesi verilmeyeceği UKOME tarafından kesinleştirildi. İESOB şoför odalarıyla birlikte bir çalışma başlattı. İlkini bugün gerçekleştireceğimiz çalışmayla şoför esnafına "şoför tanıtım kartı’ hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca İletişim Uzmanımız tarafından etkili iletişim konusunda bir seminer de verilecek. Gerekli işlemlerin gerçekleşmesi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Şoför Tanıtım Kartı verilecek. Yapılacak kontrollerde bu kart sizden istenecek. Bu konuda mağdur olmamanız için böyle bir eğitim gerçekleştirdik" diye konuştu.

Seminer sonrasında Türk Kızılayı ile İESOB tarafından düzenlenen kampanya kapsamında şoförler kan bağışında bulundu. Öte yandan İESOB tarafından şoförlere "Şoför Cep Sözlüğü’ adıyla İngilizce-Türkçe en fazla kullanılan sözcüklerin yazılış ve okunuşunu içeren broşür dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!