Çember açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çember açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 13:50

ÇEMBER isimli sergisinin açılışını, G-art’ ın yeni sanat alanı Beyoğlu Kumbaracı Yokuşu’nda açan Gökte Tunç, bu defa tamamen algı oyunları ve illüzyon yaratan oldukça minimal işleri ile karşımızda.

Haberin Devamı

Endüstriyel atıkları “Art Object” (Sanat Nesnesi)’e çevirmesiyle tanınan sanatçının, geçtiğimiz aylarda İtalya’da ödül alan işi üzerinden start alan ve gelişim gösteren bu yeni sergisi büyük ilgi gördü.

Yeni bir malzeme olarak ayna yüzeyini işlerine ekleyen sanatçı, hem fiziksel dünyada hem de inanç dünyasında sonsuz döngü ve sonsuz enerjiyi simgeleyen ÇEMBER ana kavramına eğiliyor. Her şeyin sonsuz bir yaşamsal enerji içerisinde değişimi, gelişimi, düzen ve düzensizlik, entropi kavramları üzerinde düşünüyor ve bizi de düşünmeye itiyor ve algımızla oynayarak bunu sağlamaya çalışıyor. Yarattığı illüzyona sebep olan bazen form, bazen de renk oluyor. Gerçek ve görünen üzerine, “Her gördüğümüz gerçek midir?” sorusunu sorduruyor.

Sıkça karşılaştığımız bu çemberlerin aslında bir bütünleştiren, toparlayan , anlamsızı anlamlı hale getiren mutlak yapı olduğunu görüyoruz .

Haberin Devamı

Gökte Tunç’un CIRCLE / ÇEMBER sergisi 15 Nisan – 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında G-art Beyoğlu’nda Pazar ve Pazartesi dışında her gün 11:00-19:00 saatleri arasında gezilebilir.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!