Aydınlar’dan sağlık eğitimi için 175 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Aydınlar’dan sağlık eğitimi için 175 milyon dolarlık  yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 13:31

İstanbul Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, üniversite için 175 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. 2007 yılında Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan üniversitenin 100 bin metrekare kapalı alandaolduğunu anlatan Aydınlar, Kerem Aydınlar Kampüsü’nde 324 öğretim görevlisinin hizmet verdiğini anlattı.

Haberin Devamı

Aydınlar, şunları söyledi:

“Üniversitemiz bünyesinde klinik simülasyon, endoskopik robotik cerrahi eğitim merkezi ve donanımlı laboratuvarlar bulunuyor. Öğrenciler ambülans eğitiminden, kaza senaryolarına, ameliyathaneden, yoğun bakıma, doğum ünitesinden, travmaya kadar her alandan pratik dersler görüyor, uygulamalı eğitim alıyor. Öğretim üyeleri için özel toplantı ve çalışma odaları barındırırken yurtdışından gelen teknolojik aletleri de bünyesinde taşıyor. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek. Ülkemizde sağlık hizmeti geçtiğimiz 20 yıl içinde yapılan yatırımlarla gelişti. Bölgedeki diğer ülkeler açısından da önemli bir üst haline geldi. Bu nedenle, tıbbi sonuçların daha ileri gittiği, iyi yetişmiş, donanımlı, yeniliklere açık hekimlere ve sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nü büyük bir emekle kurduk. Dünyanın en iyi simülasyon laboratuvarlarına sahibiz. Türkiye’nin en nitelikli doktorlarını bir çatı altında birleştireceğiz. Öğrencilerimizin yüzde 28’i burslu okuyor, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının yüzde 62’si kurumlarımız bünyesinde çalışıyor.”
2 yıl içinde bir eğitim hastanesi kurmayı hedeflediklerini belirten Aydınlar, önümüzdeki dönemde diş hekimliği, eczacılık ve spor bilimleri fakültesi de açmayı planladıklarını, yurtdışıyla da işbirliklerinin devam ettiğini vurgulayarak, Kuzey Irak’ta bir hastanede de hizmet vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hedef donanımlı hekimler yetiştirmek

Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise, hedeflerinin sağlık sektörüne donanımlı mezunlar katmak olduğunu anlatarak şöyle dedi:
“ Öğrenci odaklı, araştırma geliştirmeye önem vererek, sağlık alanında en iyi hekimleri, personeli yetiştirmek istiyoruz. Saha deneyimine sahip olarak belli yetkinlik düzeyine ulaşanları hastanelere göndermeyi planlıyoruz. Uygulamalı eğitimler vererek, yurtdışından gelen araçlarla pratikler, yapılıyor. Klinik simülasyon, endoskopik robotik cerrahi eğitim merkezlerinde deneyler yapılıyor. 4 fakülte, 2 meslek yüksekokulu, ve sağlık bilimleri enstitüsü ile yaklaşık 1. 400 öğrenciyle hizmet veriyoruz. Alanlarında en iyi çocukları yetiştirerek daha iyiye ulaşmak için bu çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz. ”

Haberin Devamı

Hasta simülatörüyle uygulamalı eğitim

İstanbul Ataşehir’de kurulan, öğrenciler için uygulamalı eğitim verilen tıp fakültesinde 80 hasta simülatörü var. İleri düzey, uzmanlık sonrası eğitim verilen laboratuvarı ve toplantı salonları da bulunuyor. Deney hayvanları uygulama ve araştırma merkezinde bünyesinde barındırıyor. Sosyal alana da önem veren kurum, yüzme havuzu, spor salonu, açık kapalı alanlarıyla da hizmet veriyor.

BAKMADAN GEÇME!