Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 17:59

Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonası, Afyonkarahisar'da başladı.

Haberin Devamı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) spor salonunda, A ve B klasmanları olmak üzere 8 sıklette, yaklaşık 800 sporcu dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Şampiyonada, 74 üniversite yer alırken, derece elde eden sporcular, 8-12 Temmuz'da Macaristan'da düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonas'ına katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

AKÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, yaptığı açıklamada, üniversitenin son 2 yılda ciddi anlamda bir yapılaşma içerisinde girdiğini ve spor alanında yapılan yatırımlarla büyük müsabakalara ev sahipliği yapılmaya başlandığını söyledi. Ocak, tesislerin tamamlanmasıyla 200 idareci ve yaklaşık 800 sporcunun yer aldığı Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonası'nı Afyonkarahisar'da düzenlediklerini ifade etti.

Şampiyonanın Afyonkarahisar'da yapılmasının gurur verici olduğunu dile getiren Ocak, kentin tanıtımına da önemli bir katkı sağlandığını belirtti.

Macaristan'da gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonas'ına katılacak sporcuların belirleneceği bir organizasyonun yapıldığını anlatan Ocak, ilk gün müsabakalarında 13 üniversiten 53 kadın sporcunun mücadele ettiğini ve dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı.

B klasmanda yer alan erkek güreşçilerin müsabakalarının da 2 gün süreceğini belirten Ocak, dünya ve olimpiyat sporcularının katılacağı A klasman maçlarının da hafta sonu yapılacağını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!