Yaşar Kaya 21 yıl sonra ailesiyle

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Kaya 21 yıl sonra ailesiyle
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:33

21 yıl sonra bugün öğlen saatlerinde Ankara’ya gelen DEP’in eski başkanlarından Yaşar Kaya, 1994 yılındaki bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındı. Kaya, polisler tarafından ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesi’ne getirildi. İfadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kaya, ailesiyle buluştu.

Haberin Devamı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye’ye gelmesi halinde tutuklanamayacağı yönündeki güvencesi üzerine 21 yıldır yurtdışında yaşayan kapatılan DEP’in genel başkanlarından Kaya, sabah saatlerinde yaşadığı Almanya’nın Frankfurt şehrinden Ankara’ya geldi. Havalimanında Kaya’yı ailesi, avukatı Levent Kanat ile ünlü yazar İsmail Beşikçi karşılamaya hazırlanıyordu. Ancak Kaya, Esenboğa Havalimanı’nda yapılan kontrollerden sonra 1994 yılında başlatılan bir soruşturmada kaydının bulunduğu gerekçesiyle uçaktan iner inmez gözaltına alındı.

Kaya, ifadesinin alınması için polislerce Ankara Adliyesi’ne getirildi. Kaya ifade vermek için adliyeye getirildi. Ancak ondan önce gelen ailesi Yaşar Kaya'yı göremedi. Yakınları, foto muhabirimiz Selahattin Sönmez fotoğraf geçerken Kaya'nın getirilişini izledi.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Çıkarıldığı Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Kaya, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Tamamı bilgiden yoksun eksik, sürgünde ki Kürdistan Parlamentosu 1995 yılında Lahey'de kuruldu. . 6.5 yıl onun Genel Başkanlığını yaptım. O Parlamento tamamen akademik bir kuruluştur. Gizli hiçbir faaliyeti yoktur dünyaca bilinen bir kuruluştur genel başkanlığını yaptığım dönemdeki faaliyetlerini savunuyorum" dedi.

Mahkeme başkanının Kaya'ya bu örgüt\oluşum Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye mi yönelik sorusu üzerine ise Kaya, "Böyle bir faaliyeti yoktur bir parlamentonun görevi parlamenter sınırlar dahilinde bir ülkeyi tanıtma gibi çalışması vardır. Türkiye aleyehinde birşey söylenmemiştir" şeklinde konuştu.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yaşar, adliye çıkışında gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaşar Kaya 21 yıl sonra ailesiyle
21 YIL SONRA HAVALİMANINDA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!