Filenin "engelsiz" yetenekleri

Güncelleme Tarihi:

Filenin engelsiz yetenekleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 17:59

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesinde 500'ü aşkın sporcu voleybol oynuyor.

Haberin Devamı

Türkiye Özel Sporcular Spor Voleybol Şampiyonalarında 2000 yılından bu yana kupayı almak için birbirleriyle kıyasıya mücadele eden zihinsel engelli sporcular, kazandıkları madalya ve kupalarla topluma "sporda biz de varız" mesajı veriyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Hüsniye Erdoğan Çoban, Başbakan Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verdiği destek doğrultusunda Türkiye'de engellilerin spor yapması için önemli adımlar atıldığını söyledi.

Engellilerin artık "sporda ben de varım" diyebildiğini dile getiren Çoban, özel sporcuların diğer branşlarda olduğu gibi voleybol anlamında da önemli başarılara imza atacak güçte olduğunu ifade etti.

Birçok il ve ilçede kulüplerin voleybol branşında engelli sporcuları yetiştirmeye başladığını anlatan Çoban, sporcuların önemli başarılara imza atabileceği kanaatinde olduklarını kaydetti.

Çoban, şöyle konuştu:

"Ülkemizde federasyona kayıtlı 50 voleybol takımında 500'ü aşkın voleybolcumuz var. Voleybolcularımız sadece Türkiye şampiyonalarında bir araya gelip maçlar yapabiliyor. Uluslararası arenada sporcularımız için düzenlenen bir şampiyona yok. Sporcularımızın Türkiye'deki başarılarını dünyaya duyurmalarına olanak sağlamalıyız. Bu kapsamda Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu önderliğinde Dünya Voleybol Şampiyonası yapılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz."

180 kulüpte 14 bini aşkın "Özel" sporcu

Çoban, federasyonları bünyesinde 13 yıl önce 2 bin sporcu, 20 spor kulübü bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Şimdi ise 14 bini aşkın sporcumuz ve 180 kulübümüz var. Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde, köyünde, mezrasında ne kadar engelli varsa onlara ulaşarak spor yaptırıp, hayata adapte etmek için gece gündüz mücadele ediyoruz. Engellilerimize voleybol, kayak, atletizmin de arasında bulunduğu 14 dalda spor yaptırıyoruz. Engellilere imkan verildiği zaman normal sporculardan hiçbir farkının kalmadığını dünyaya gösteriyoruz."

Hedefleri Türkiye'yi temsil edebilmek

Bodrum'da düzenlenen 2014 Türkiye Özel Sporcular Spor Voleybol Şampiyonasına katılan sporculardan Samsun'da yaşayan 18 yaşındaki Emine Çiçek, dünyada parmakla gösterilen voleybolculardan biri olmak istediğini söyledi.

14 yaşındaki Gülsemin Ertan da oynadığı voleybolla Türkiye'de adından en çok söz ettiren sporculardan biri olmak istediğini dile getirdi.

Sevda Erat da Türkiye'yi, dünya şampiyonalarında temsil etmek ve ülkelerine yeni kupa kazandıran sporcular arasında olmayı arzu ettiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!