Suriyeli astronot Gaziantep'te konuştu

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli astronot Gaziantepte konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 11:48

Yaklaşık iki yıl önce Esed rejiminden kaçarak muhaliflere katılan Suriyeli astronot General Muhammed Ahmed Faris, "En büyük hayalim Suriye'de astronot ekibi kurmaktı. Bu şekilde binlerce kişiye eğitim vermek istiyordum ancak Esed izin vermedi" dedi.

Haberin Devamı

Faris, mesleğinin 14'ncü yılında uzaya çıkan ilk Suriyeli astronot unvanını kazandı. 1987'de uzaya gönderilen Rus Uzay Gemisi Soyuz'daki 3 astronottan biri olan Faris, 2012'de rejim saflarından ayrılarak, muhaliflere katıldı. Hayatını Suriye'nin kurtuluşuna adayan Faris, ülkesinin özgürlüğüne kavuşacağı günü iple çekiyor.


Faris, bir etkinlik için geldiği Gaziantep'te, yaptığı açıklamada, yıllar önce Rus ekibiyle uzaya çıkan Suriyeli ilk astronot olduğunu söyledi.


Yaklaşık 40 yıldır Esed rejimiyle beraber olduğunu dile getiren Faris, Suriye'deki olaylar başladığı zaman rejimin tehlikesini gördüğünü ifade etti.


Zulmün hakim olduğu rejimden kendi iradesiyle ayrıldığını belirten Faris, "Suriye'de iç savaş olacağını kimse tahmin etmiyordu. Şimdi Suriye'de inanılmaz katliam var. Hatta herkesin sandığından daha da fazla. Suriye'nin yüzde 75'i harap oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı


Ülkesinde kendisi gibi astronot yetiştirmek istediğine işaret eden Faris, bunun için çok mücadele ettiğini vurguladı.


Yetiştireceği astronotları uzaya göndermeyi hedeflediğini vurgulayan Faris, "En büyük hayalim Suriye'de astronot ekibi kurmaktı. Bu şekilde binlerce kişiye eğitim vermek istiyordum ancak Esed izin vermedi. Gördük ki onun hedefi sadece katliammış" dedi.


Suriye'deki olayların en kısa zamanda bitmesini temenni eden Faris, şunları kaydetti:


"Diğer ülkelerin sessiz kalması Suriye'deki olayların uzamasına neden oluyor. Biz bitmesini istiyoruz ama büyük bir ihtimal daha uzun bir süre devam edeceğe benziyor. Umudum, Suriye halkının umudu, özgürlüğümüze kavuşmak, gururumuzun iade edilmesi ve Esed rejiminden kurtulmaktır."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!