Cenevre görüşmeleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Cenevre görüşmeleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 11:25

Ukrayna krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenen müzakereler bugün Cenevre'de başladı. AB temsilcisi ile Kiev, Washington ve Rusya yönetimlerinin dışişleri bakanlarının katıldığı görüşmelere en geç gelen isim Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov oldu.

Haberin Devamı

Görüşmelere AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ukrayna'nın geçici Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsiya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov katılıyor.

Dörtlü görüşmelerin amacı, Ukrayna'daki krize çözüm getirmek. Ukrayna yönetimi, Moskova tarafından desteklenen Rusya yanlısı ayrılıkçıların ülkenin güneydoğusundaki sanayi merkezi olan şehirlerin kontrolünü ele geçirdiğini söylüyor.

Rusya ise Ukrayna'nın bu iddialarını reddediyor ve Kiev yönetimini Rusya yanlılarına karşı güç kullanmaması yönünde uyarıyor. Sınıra asker yığan Rus yönetimi, Kiev'in ülkenin güneydoğusunda güç kullanması durumunda burada yaşayan ve Rusça konuşan halkın çıkarlarını koruyacağını söylüyor.

Dün gece saatlerinde Ukrayna'nın güneydoğusundaki liman kenti Mariupol'da Ukrayna askerleriyle Rusya yanlıları arasında çıkan çatışmada Rusya yanlısı üç kişinin ölmesi, 13 kişinin de yaralanmasının ise görüşmelere nasıl yansıyacağı bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!