Tartışılan meme implantı kararı

Güncelleme Tarihi:

Tartışılan meme implantı kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 09:48

Almanya'da göğüs implantı yaptıran kadınlara polislik yolunu açan bir karar alındı. Artık göğüs implantı kadın polis olmaya engel değil

Haberin Devamı

Almanya'da polis olmak için başvuran kadınlarda göğüs implantı yaptırmamış olma şartı aranıyor. Düzenlemeye, "göğüs implantının yaralanma olasılığını artırması" gerekçe gösteriliyor.

Baden-Württemberg eyaletinde sözkonusu gerekçeye dayanarak başvurusu reddedilen 20 yaşındaki bir kadın, konuyu eyalet meclisinin dilekçe komisyonuna yansıttı. Komisyon başkanı Beate Böhlen, başvuru sahibine hak verdiklerini açıkladı.

Baden-Württemberg eyaleti içişleri bakanı Reinhold Gall, "Komisyonun kararına saygı duyduklarını, konuyu istisnai vaka olarak değerlendirdiklerini" söyledi. İçişleri bakanı Gall, "Genç kadının neden bıçak altına yatmış olabileceğini anlayışla karşılıyorum" dedi. Komisyon kararının eyalet meclisince de onaylanması bekleniyor.

İDARE MAHKEMESİ HAK VERDİ

Haberin Devamı

Berlin'de de benzer bir vaka halen eyaletin yüksek mahkemesinde görülüyor. Göğüs implantı yaptırdığı belirlenen bir kadının polis olmak için yaptığı başvuru reddedilmişti. Berlin emniyeti, ret gerekçesinde, sözkonusu kişinin "bazı özel giysileri implantın neden olacağı sağlık sorunlarından ötürü giyemeyeceğine" işaret etmişti.

İmplant göğüslü kadın polis adayı bunun üzerine konuyu yargıya taşıdı. İdare Mahkemesi polis adayının talebine hak verince Berlin emniyeti davayı temyiz etti. Dosya halen Berlin Eyalet Yüksek İdare Mahkemesi'nde inceleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!