KYBELE Gabriel’e

Güncelleme Tarihi:

KYBELE Gabriel’e
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 09:33

Türk Alman Dostluk Federasyonu’nun iki ülke arasında dostluk ilişkilerinin gelişmesinde katkıları bulunan kişilere verdiği geleneksel Kybele ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Federasyon Genel Başkanı Cihan Sendan ile Başkan yardımcıları Avukat Dr. Temel Nal ve Cemal Güneş, ödüllerin sahiplerini ka­muoyuna açıkladı. Ödül­lerde bu yıl bir sürpriz var. Bir ödül üçüncü bir ülkeyle buluşuyor. Politika dalında Kybele ödülüne Almanya’nın Başbakan Yardımcısı ve Eko­nomi Bakanı Sigmar Gabriel layık görüldü.

Gabriel’e ödülü Berlin’de 8 Mayıs günü ve­rilecek. Onur ödülü ise Av­rupa’daki bir çok dernek ve sivil toplum kuruluşla­rına yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Azarbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in eşi Mihriban Aliyev’e verilecek. Bunun için DTF yönetimi Bakü’ye gidecek. Diğer ödüller 10 Mayıs tarihinde Münih Eyalet Meclisi’nde düzenle­necek törenle verilecek.

KÜLTÜR ÖDÜLÜ CEYLAN’A
Kültür dalında ödülü ünlü kabare sanatçısı Bülent Ceylan alacak. Spor ödülü Bavyera Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Rainer Koch’a, ekonomi ödülü Yayla Türk gıda şirketinin sahibi Zekeriya Yasemin’e, Eğitim ödülünü Eugen Bieser Vakfı Başkanı Richard Heinzmann’a verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!