Şike dedi maçı yarıda kesti

Güncelleme Tarihi:

Şike dedi maçı yarıda kesti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:03

Gençler Ligi’ndeki maç sonrası Söylemezoğlu, ‘M.Piyango’nun oynamaktan imtina ettiğini’ raporuna yazdı. Son kararı İl Tertip Komitesi verecek.

Haberin Devamı

ANKARA Gençler Ligi’ne şike gölgesi düştü... 1. Lig hakemi Fatih Söylemezoğlu, yönettiği Milli Piyango-Turgut Özal Üniversitesi karşılaşmasının 4. periyodunun sonuna 6 dakika kala Turgut Özal Üniversitesi 72-44 öndeyken, maçı bitirdi. Rapordaki tatil gerekçesi Piyango’nun oynamaktan imtina etmesiydi.

‘BİLEREK OYNAMIYORSUNUZ’ UYARISI

İLK periyodun 36-8 sonlandığı maçın 2. çeyreğinin başında Milli Piyango Koçu Yahya Çelik’i “Bilerek oynamıyorsunuz, oyuncularını uyar” diyerek ikaz eden Söylemezoğlu, final periyodunda müsabakayı tatil etti.
Fatih Söylemezoğlu, demeç vermesi yasak olduğu için herhangi bir açıklamada bulunmazken, konunun diğer tarafları Hürriyet’e şunları söyledi...

‘F.BAHÇE DE G.SARAY’A MI ŞİKE YAPTI!’

MİLLİ Piyango Başkanı Recep Biçer, “Gerekli belgeleri hazırladık. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Söz konusu maçta gayri ahlaki oyun sergilememizin imkânı yok. Önemli oyuncularımızın sakatlığı var ve dar rotasyonumuzla mücadele ediyoruz. Evet ligin en iyi takımıyız ama bazı maçlarda farklı skorlar alınması normaldir.
Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe-Galatasaray finalinde, ilk çeyrek 26-7 bitti. Şimdi F.Bahçe’ye de bunu mu diyelim!
Biz basketboldaki en ciddi kuluplerdeniz ve bu suçlamaları kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Maça ilişkin iddia ne?

Haberin Devamı

ANKARA Gençler Ligi’ni lider bitirmeyi garantileyen M.Piyango’nun Çankaya Üniv.ile 2.’lik mücadelesi veren Turgut Özal Üniv’le oynadığı son hafta maçına asılmadığı.

PEKi ŞiMDi NE OLACAK ?

FATİH Söylemezoğlu 23 Ocak 2005’teki Selçuk Üniv.-Mersin BŞB maçında da Mersin’in gerekli mücadeleyi yapmadığını maç sonu raporuna yazmıştı. Ama burada bir fark var. Ankara’daki maç yarıda kesildi. Peki süreç nasıl işleyecek?
İl Tertip Komitesi, hakem raporuna göre, maçın sonucuna tescil kararını verecek. O karara göre sorumlu gördüklerini İl Disiplin Kurulu’na sevkedebilir. Süreçte ceza alacak isimlerin İl Üst Kurulu’na başvurup kararı bozma hakkı bulunurken, bu kurulun alacağı karar ise nihai olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!