Zeynep Bodur Okyay’a İtalya’dan Yüksek Şövalye Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Zeynep Bodur Okyay’a İtalya’dan Yüksek Şövalye Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:15

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye-İtalya ilişkilerine yaptığı katkı nedeniyle İtalya Cumhuriyeti’nden Yüksek Şövalye Nişanı aldı. Zeynep Bodur Okyay’a “Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana” nişanını, dün Venedik Sarayı’nda düzenlenen törenle İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano adına İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante verdi.

Haberin Devamı

Türk ve İtalyan iş dünyasından çok sayıda misafirin yer aldığı törene, Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur da katıldı. Yaklaşık 55 yıldır İtalya ile sıkı ticari ilişkileri olan Kale Grubu, 2011’de bu ülkenin önemli seramik üreticilerinden Fincuoghi’yi satın alarak bu ülkede sanayici konumuna yükselmişti. Zeynep Bodur Okyay, 2006’da da İtalyan Devleti tarafından ‘’Caveliere di Lavora‘’ nişanı ile taltif edilmişti. Büyükelçi Scarante, “İtalya’da şükran duyduğumuz bir sempatisi var” dediği Zeynep Bodur Okyay’a Yüksek Şövalye Nişanı’nı iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda referans isim olduğu için verdiklerini söyledi.

İtalya’nın hayatındaki yerinin hep çok özel olduğunu söyleyen Zeynep Bodur Okyay ise, “Ülkem Türkiye ve ülkem kadar sevdiğim İtalya’yı yakınlaştırma çabası benim için bir iş değil daima bir zevk oldu” dedi. İtalya’dan ilk Liyakat Nişanı’nı 2006 yılında alan Zeynep Bodur Okyay, bu iki nişanı aynı anda taşıyan ilk Türk iş kadını oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!