Yabancılar kötümser!

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar kötümser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:08

YABANCI yatırım kuruluşlarının Türkiye ile ilgili yayımladıkları raporlar kötümser. JP Morgan ve Morgan Stanley, Türkiye hisse senetleri piyasasının portföyler içindeki ağırlığının azaltılmasını tavsiye ederken, kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors ABD Merkez Bankası’nın (FED) tahvil azaltmasından en çok Türkiye’nin etkileneceğini savundu.

Haberin Devamı

Morgan Stanley’in dün yayımlanan gelişmekte olan ülke hisse senedi piyasaları raporunda, Türkiye’de büyümenin potansiyelin altında olmasının beklendiğini ifade edilirken, şirket kârlarında aşağı yönlü revizyon beklendiği belirtildi.

JP MORGAN VE S&P’DEN UYARI

Raporda ağırlığının azaltılması tavsiye edilen ülkeler Türkiye, Güney Afrika, Filipinler, Mısır, Brezilya, Tayland Kolombiya ve Şili ve Mısır oldu. Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s Fed’in tahvil alımlarını azaltmasından, gelişmekte olan ülkeler arasında en çok Türkiye ve Güney Afrika’nın bankacılık sektörlerinin etkileneceğini belirtti. JP Morgan Türkiye için tavsiyesini ‘ağırlığını azalt’ olarak korurken cari açığın aşağı çekilmesi için Türkiye’nin en az 2 yıl düşük büyüme trendi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!