Kayak sohbeti yaptık

Güncelleme Tarihi:

Kayak sohbeti yaptık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:08

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Savcı Zekeriya Öz ile görüşmesi için kendisini elçi olarak gönderdiği iddialarını yalanlayarak “Kayak merakı var, geldi Uludağ’da kayağını yaptı. Bana da uğradı, o kadar” dedi.

Haberin Devamı

Kayak sohbeti yaptık
Kurumun şikâyetleri almasının birinci yılı olması nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Ömeroğlu şunları söyledi:

EVLADIMIZ GİBİYDİ

“Bursa’da uzun yıllar ağır ceza mahkemesi başkanlığı yaptım. 15 sene kaldım orada. Bu süre içerisinde o arkadaşımız da Bursa stajyeriydi. Evladımız gibi bir arkadaşımızdı, aynı zamanda meslek büyüğüydüm. Çok samimi ilişkilerimiz vardı. Onun ağabeyiydik. Ailece de görüşürdük. Sizlerle şu an 17 Aralık Operasyonu’nu konuştuğumuz gibi, kamuoyunu ilgilendiren bu konuda da kendisiyle görüştüm, fikir alışverişi yaptım. Zaten bu arkadaşımız operasyon savcısı değil. Ama hiçbir zaman benim Başbakan’a elçilik yapmak gibi bir görevim yok. Başbakan’ın bakanları, müsteşarları var. Ben onu yalanladım. Ama bunun üzerine, kişiliğimi bir yana bıraktım, kurumum zarar görmesin diye, TBMM’nin Sayın Başkanı’na, hakkımda soruşturma açılması için müracaatta bulundum. Yalnız TBMM Başkanımız, tarafsız 3 üniversite öğretim üyesinden de görüş alarak, ombudsmanlar üzerinde idari yönden soruşturma yapma yetkilerinin olmadığı kararını verdi. Zaten bir suçum olsaydı, Cumhuriyet Savcılığı’na da şikayet edilebilirdi bu konu.

GEL BURADA KAY

Bu ilgili arkadaşla konuşmadan önce, bir yılbaşı programlamıştık. Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin misafirhanesinden eşlerimizle birlikte yer ayırttık. 27-28 Aralık ve devamı günlerde. Bir Yargıtay üyesi arkadaşımız bana geldi; ‘Bu arkadaşımı ikna edemiyorum. Yurtdışına gidecek. Bu ortamda gitmesin. Siz onun abisisiniz, telefon açar mısınız’ dedi. Eski hukukumuz var. Ben de açtım. ‘Yok abi, Erzurum Palandöken’e kayağa gideceğim’ dedi. Ben de ‘Ortamı biliyorsun, görevinin başında olmanda fayda var. Arkadaşlarla Bursa’ya gidiyorum. Bursa’da Uludağ var, gel burada kay’ dedim. Olay bu. Ben gittim, 28’inde o beni aradı, yanımıza geldi. Bir konuşma geçti. Hepsi bu. Kayak merakı var, geldi Uludağ’da kayağını yaptı. Uğradı o kadar.

NORMAL DEĞİL

Son derece güncel konularda görüşme olmuştur. Ama Başbakan’la ilgili iddia kesinlikle yalandır. Bir hukukçu olarak açılmış soruşturmayı ‘kapat’ demek herhalde dünya sonu gibi bir şey. Herhalde arkadaşımızın psikolojik durumu normal değil, ondan dolayı yapmıştır. Bana o dosyayı anlatmadı. Genel çerçevesi itibariyle ilgili bakanlar ve onların ekibi hakkında 3 soruşturma olduğu konuşuldu. Yoksa tapeler hakkında konuşulmadı. Zekeriya operasyon savcısı değil, koordinatör. Soruşturma yürüten bir arkadaşa tavsiyem de, yönlendirmem de olmaz. Bir daha görüşmem, bitmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!