Türk teknesi ‘Alvimedica’yı 1.5 milyar kişi izleyecek

Güncelleme Tarihi:

Türk teknesi ‘Alvimedica’yı 1.5 milyar kişi izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:08

OKYANUSLARIN Formula 1’i olarak adlandıran ve dünyada 1.5 milyar kişinin takip ettiği Volvo Ocean Race’in (Volvo Okyanus Yarışı) ilk Türk takımı olan ‘Alvimedica’ İngiltere Southampton’da törenle suya indirildi.

Haberin Devamı

Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad, Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ve CEO Dr. Cem Bozkurt’un da katıldığı törende yelkenlilerin yapım sürecine ve teknik özelliklerine ilişkin bilgi verildi.Girişimsel kardiyoloji alanında faaliyet göstererek, hekimlere hastalarını hayata döndürmek için yardım ettiklerini belirten Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt, şirket ilke ve özellikleri ile örtüştüğü için yelkeni 2 yıl önce hedef spor belirlediklerini anlattı. Bozkurt, “Çalışanımızla kurduğumuz yelken takımımız yarışlarda gözle görülür başarılar elde etti. Şimdi amacımız gönül verdiğimiz bu spor dalının en yüksek liginde profesyonellerle yarışmak ve 1.5 milyar kişinin takip ettiği bu zorlu yarış ile Alvimedica’yı dünya çapında daha geniş kitlelere tanıtmak. Yarış teknemizde Türk bayrağını dalgalandırmaktan ayrıca gurur duyacağız” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF KUZEY AMERİKA

Geçtiğimiz sene İtalya’da bir satın alma gerçekleştirerek, alanında Avrupa’nın en büyüğü haline geldiklerini, önümüzdeki dönem hedeflerinin ise Kuzey Amerika pazarına girmek olduğunu aktaran Bozkurt, “Hem iş tutkumuz, hem de şirket karakterimiz ile örtüştüğü için Volvo Ocean Race’teyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!