Maç biter Yıldırım sahaya iner

Güncelleme Tarihi:

Maç biter Yıldırım sahaya iner
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 06:47

Fenerbahçe 19, Yıldırım ise 6. şampiyonluğunu kutlayacak.

Haberin Devamı

YILDIRIM YENİ CEZAYI GÖZE ALIRSA TRİBÜNE DE GİRECEK

60 günlük hak mahrumiyeti cezası olan Aziz Yıldırım, takımının şampiyonluk kutlamalarına isterse katılabilecek. Yıldırım, maç bittikten yaklaşık bir saat sonra stada girip takımın ve taraftarın sevincine ortak olabilecek.

BEŞİKTAŞ derbisinde Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu matematiksel olarak da ilan etme ihtimali bulunuyor. Olimpiyat’ta veya bir sonraki hafta Saracoğlu’nda takımın yapacağı kutlamaya hak mahrumiyeti olan başkan Aziz Yıldırım katılabilir mi katılamaz mı, sorusunun cevabı merak uyandırdı.
Yıldırım’ın şubatta aldığı 90 günlük hak mahrumiyeti cezası lig sonunda bitiyor. Ancak Yıldırım, maç bittikten yaklaşık bir saat sonra sahaya inip takımının şampiyonluk kutlamasına ortak olabilir. Peki bir maç ne zaman biter? Rakip takım, rakip taraftarlar ve hakemler stadı terk ettiğinde maç bitmiş sayılır. TFF Yayın Talimatı’na göre basın toplantısının maksimum bir saat içinde bitmesi gerekiyor. Buna göre Yıldırım, bu süreçler tamamlandıktan sonra stada girip sahadaki etkinliklere katılabilir.

Haberin Devamı

KUPA TÖRENİNE KATILAMAYACAK

Yıldırım, maç sırasında veya maç bitmeden stada girerse ne olur? TFF Futbol Disiplin Talimatı’na göre Yıldırım, aldığı cezaya muhalefet ettiği için 60 gün daha hak mahrumiyeti cezasıyla karşı karşıya kalır. Talimat 60 ile 180 gün arasında bir ceza öngörse de ihlalde alt sınırdan işlem yapılacak. Ancak bu durumda da Yıldırım’ı alacağı 60 günlük ceza tatil dönemine rastlayacağı için yeni sezonda tekrar stattaki yerini alabilecek.
Diğer yandan Yıldırım, mevcut hak mahrumiyeti cezası nedeniyle TFF’nin tertipleyeceği şampiyonluk kupası törenine katılamayacak. Geçen sezon Fethiyespor PTT 1. Lig’e çıktığında hak mahrumiyeti cezası olan başkanı da törene katılamamıştı. Çünkü bu tören bir sportif etkinlik olduğu için hak mahrumiyeti cezası olanlara kapalı oluyor. Sonuç itibarıyla Yıldırım ister maçtan bir saat sonra isterse de 60 günlük cezayı göze alıp çok daha önce stada girip takımının şampiyonluğuna canlı olarak tanıklık edebilir.

Haberin Devamı

YAYIN TALİMATI
Madde 14/3
Basın toplantısı, müsabakanın sona ermesinden itibaren en erken 20 ve en geç 30 dakika içerisinde öncelikle misafir takımın katılımıyla başlar. Basın toplantısı süresi her bir takım için en fazla 20 dakikadır.

FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI

MADDE 25/1: Kişinin, stadyumlara girmek de dahil olmak üzere futbolla ilgili idari, sportif veya sair her türlü faaliyette bulunmaktan men edilmesidir.
MADDE 49/1-b :(1) Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden (b) Kulüp yöneticilerine altmış gün ila yüz seksen gün hak mahrumiyeti cezası...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!