CHP’nin mutfak meselesi tartışılır

Güncelleme Tarihi:

CHP’nin mutfak meselesi tartışılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:08

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, parti organizasyonuna yönelik değerlendirmelerine ilişkin “Tartışılabilir” dedi.

Haberin Devamı

Günaydın, özetle şunları söyledi: “Bizim için yeni bir bilgi değil. İlk defa basına yansıması dışında. Kendisi ‘MYK’daki görevlendirmenin yetki kargaşasına yol açtığını, özellikle örgütlerle ilişkide bu kargaşanın sorun çıkartabildiği’ yönünde bir çerçeve değerlendirme yapmış. Yoksa, Aziz Bey’in MYK’da kimseye özel bir muhalefeti yok. Gerçekten de görevi ve pozisyonu gereği 3-4 kişiyi tanır, onlarla muhatap olur. O isimler dışındaki genel başkan yardımcılarını tanımıyor olması normal. Ancak tüm bunlara rağmen haklılık payı da var Aziz Bey’in söylediklerinin. Bazen genel başkan yardımcıları arasında yetkilerinden kaynaklı bazı sorunlar doğduğunda mesele çözümü için genel başkana kadar uzanıyor.

GENÇLER ARTMALI

(MYK’daki genel başkan yardımcısı sayısı) Diğer partilerde de benzer bir yönetim yapısı var. Sayısal olarak da aynı ya da yakın. AKP’de de benzer bir MYK organizasyonu var. MYK daraltıldığı zaman örneğin 4 genel başkan yardımcısı olduğu zaman daha mı etkili olunuyor? Mutfak eksikliği ile ilgili olarak ise genel başkanın çok iyi desteklenmesi gerektiğini biz de düşünüyoruz. Genç, iyi yetişmiş uzmanların sayısının arttırılması lazım.”

8 İLÇEDEN SORUMLU

Hürriyet’in ulaştığı, Kocaoğlu’nu tanıma ihtimali yüksek 5 genel başkan yardımcısı, “Bir değerlendirme yapmayı bu aşamada doğru bulmuyorum” ortak yanıtını verdi. Kocaoğlu’nun açıklamalarına ilişkin isim vermeme şartıyla yapılan değerlendirmelerde ise “Eksikliği önce kendinde değil de başkalarında ararsan bunun adı açık sözlülük olmaz. İzmir’de 6 ilçeyi AKP, 2 ilçeyi de MHP kazandı. Toplamda 8 ilçenin kaybedilmesinin önde gelen sorumlularından biri Sayın Kocaoğlu’dur. Ki diğer ilçeler kaybedilmediyse bunun nedeni de ne olursa olsun CHP’ye oy verme kararından vazgeçmeyen İzmirlilerdir” itirazı öne çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları söyledi: “Bu konuda değerlendirme yapmak istemiyorum. Çünkü belediye başkanlarının tabi ki görüşleri vardır. Ama ben başkanlarımızla medya aracılığı ile konuşmam, başkanlarımızı medya aracılığıyla tartışma konusu yapmam.” Kılıçdaroğlu, başka bir yorum yapmadı. Ancak Kocaoğlu ile parti mekanizmaları içerisinde görüşeceğinin işaretlerini de verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!