CHP’den ‘1 Mayıs Taksim’de kutlanır’ teklifi

Güncelleme Tarihi:

CHP’den ‘1 Mayıs Taksim’de kutlanır’ teklifi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:43

DİSK’in öncülüğünde önceki gün yapılan ‘1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama’ başvurusunun İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından reddedilmesiyle başlayan bu yılın Taksim tartışmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ‘Taksim’ yasa teklifiyle katıldı.

Haberin Devamı

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na verdiği teklifle 2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’a, “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı ülke genelinde ilk fıkra kapsamında hazırlanacak yönetmeliğe uygun olarak, İstanbul ilinde ise 1 Mayıs Taksim Meydanı’nda kutlanır.

ADI DEĞİŞSİN

Bayram kutlamalarına katılacak kişilerin güvenliğinin sağlanması ile yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılanması ilgili il valiliği ve kutlama alanının bulunduğu yer kaymakamlıklarınca gerçekleştirilecektir” ibaresinin eklenmesini istedi.
Tanrıkulu “İstanbul Taksim Meydanı’nın işçiler açısından tarihi ve sembolik anlamı bakımından önemi bilinmektedir. Bu bakımdan da Taksim Meydanı’nda her 1 Mayıs’ın şenlik içinde kutlanmasının önünün açılması gerekmektedir” dedi ve teklifiyle Taksim’deki 1 Mayıs kutlamalarının yasal güvence altına alınmasının amaçlandığını vurguladı. Tanrıkulu’nun diğer önerisi meydan adının ‘1 Mayıs Taksim Meydanı’ olarak değiştirilmesi oldu.

DERDİMİZ GÜVENLİK

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs kutlamasının Taksim’de yapılmasıyla ilgili anlaşmazlık konusunda “Toplantı ve yürüyüşü yapan insanların hak ve hukukunu ve onların güvenliğini korumak için o yerler belirlenir. Bizim derdimiz gösteri yürüyüşü yapanları engellemek değil. Bizim derdimiz, onların güvenliğini sağlamak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!