Başbakan’la konuşacağız

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’la konuşacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:43

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak “Kimse ‘Bu iş cebimdedir’ dememektedir” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins’i Çankaya Köşk’ünde törenle karşılayan Gül, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında şunları söyledi: “Sayın Başbakan’la yakında konuşacağız. Tabii ikimizle ilgili konu. Başka adaylar da söz konusu olacaktır. Türk halkı karar verecektir. İkimiz konuşacağız deyince farklı eleştiriler duyuyorum. Seçimlerde halk karar verecektir. Kimse ‘Bu iş cebimdedir’ dememektedir. Zaten bunlar çok konuşulacak. Benim ne düşündüğüm de önemli olacak dedim.

MİT MÜSTEŞARI İLE GÖRÜŞTÜM

MİT yasası ile ilgili görüşmeleri yakından takip ediyorum. İlgili bakanı ve müsteşarı çağırdım. Görüşlerimi aktardım. Şüphesiz ki bu tip yasalar işin doğası gereği tartışmalı konulardır. TBMM’nin kararıdır, yasayı TBMM yapar. Vekillerin vereceği karardır.

NATO’DA DAYANIŞMA ZAMANI

Bölgemizde cereyan ediyor her şey. Ukrayna, Kırım tarafı, Karadeniz bütün bunlar bir bölge olarak düşündüğümüzde buralardaki istikrar hepimizin aradığı birinci unsur. NATO içinde dayanışmayı göstermenin sırası. Değişik seviyelerde NATO toplantıları yapılıyor. Bütün bunlar problemin diyalogla, uluslararası hukuk içerisinde çözülmesi, problemlerin daha büyümemesi için yapılan çalışmalardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!