Maç biter dostluk sürer

Güncelleme Tarihi:

Maç biter dostluk sürer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:51

KARŞIYAKA ile Yunanistan’ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas arasında 1930 yılında, şiddetli yağmur nedeniyle henüz 3. dakikada tatil edilen dostluk maçı 84 yıl sonra, 10 Mayıs’ta yine aynı statta tamamlayacak.

Haberin Devamı

Laliapas’ın daveti üzerine dün Sakız’a giden yeşil-kırmızılı yöneticiler ve Teknik Direktör Yusuf Şimşek, adada son derece sıcak bir şekilde karşılandı. Yarım kalan maçı tarihin tozlu sayfaları arasında bularak gündeme getiren yazar Giannis Makridakis şu bilgileri verdi:


“Savaş sonrası Atatürk ve Venizelos arasında başlayan dostluk ortamında, Lailapas’ın daveti üzerine 7 Aralık 1930’da adaya gelen Karşıyaka, iki ülke arasındaki ilk sportif faaliyetin temsilcisi olarak Türk ve Yunan bayraklarıyla karşılanmış, Fafalion Stadı’nın tribünleri dolmuş, milli marşlar hep bir ağızdan söylenmiş. Ama henüz 3. dakikada şiddetli yağmur nedeniyle müsabaka yarıda kalmış. Maçı yıllar sonra tamamlayacak olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Karşıyaka’yı 10 Mayıs’ta aynı şekilde ağırlayacağız.”

Haberin Devamı


KSK Genel Sekreteri Mehmet Yaya, “Dedelerimizin 84 yıl önce yarım kalan maçını aynı formalarla tamamlayacak olmak bizi gururlandırıyor. Karşılaşmanın rövanşını İzmir’de oynayacağız. İki takım arasındaki müsabakaların geleneksel hale gelmesini istiyoruz” dedi. Futbol Şube Yöneticisi Mustafa Özçakar ise, “KSK taraftarları 10 Mayıs’ta Sakız’a akın ederek dostluk bağlarını güçlendirecek” diye konuştu.

Kottakis’e KSK forması
Dostluk maçı için Türkçe dersleri aldığını belirten Lailapas Teknik Direktörü Michael Kottakis’e adının yazılı olduğu KSK forması hediye eden Yusuf Şimşek şunları söyledi: “Karşıyaka’da görev yaptığım ve bu projenin parçası olduğum için kendimi çok mutlu hissediyorum. Spor insanları birleştiren bir köprüdür. İnşallah Türk-Yunan dostluğu bu maçla daha ileri seviyeye taşınır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!