Teknik tekstile AR-GE desteği

Güncelleme Tarihi:

Teknik tekstile AR-GE desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:30

EGE Tekstil ve Hammaddeleri İhracatları Birliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi sanayi- üniversite işbirliğini oluşturarak teknik tekstil firmalarına bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi açacak.

Haberin Devamı


Birlik Başkanı Sabri Ünlütürk, teknik tekstilin ihracat payının yüzde 3’lerden 10 yılda yüzde 25’e çıktığını, yılda 2 milyar dolar gelir elde edildiğini belirtti. Ünlütürk, bunun içinde koruyucu tekstilin yanısıra tıbbi tekstilden otomobil koltuklarına, hava yastıklarına, termal kıyafetlerden elyaf gibi kompozit ürünlere kadar farklı ürünlerin yer aldığını anlattı. İtfaiyecilerin kullandığı yanmaz kıyafetlerin, polislerin giydiği antibalistik giysilerin teknik teksil olduğunu ifade eden Ünlütürk, “Bu alan geleneksel tekstilden çok farklı. Kapalı bir kutu. Bilgi paylaşımı çok az. Firmalara ihtiyaçları olan bilgiyi açtığımız merkezde öğreteceğiz. Yurtdışındaki merkezlerle bilgi paylaşımımız olacak” dedi.
Proje İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Gdml Proje Desteği kapsamında hayata geçirilecek. 5 milyon lira olan bütçesinin yüzde 75’ini İZKA karşılayacak. DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören de, sanayi- üniversite işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!