Yüzmede devrim kulaç kulaç geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yüzmede devrim kulaç kulaç geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 16:56

Turkcell, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüzme Federasyonu ve Bob Bowman ile başlayan ‘yüzme devrimi’ birinci yılını tamamladı.

Haberin Devamı

LİSANSLI SPORCU SAYISI BİR YILDA YÜZDE 80 ARTARAK, 32 BİNE ULAŞTI;
YÜZMEDE DEVRİM KULAÇ KULAÇ GELİYOR
• Turkcell ve Spor Bakanlığı’nın toplam 28 milyon TL bütçe ayırarak, 2013 yılında başlattığı ‘hedef 2020’ projesi birinci yıl tamamlandı.
• Lisanslı sporcu sayısını 100 bine çıkartmak ve olimpiyatlarda madalya getirecek elit sporcu yetiştirmek hedefleriyle yola çıkan proje; birinci yılın sonunda lisanslı sporcu ayısını 18 binden 32 bine çıkartmayı başardı. Bu yılın sonunda bu rakamın 40 bini aşması hedefleniyor.
• Bir yıl önce hiç olimpik performans merkezi bulunmazken, birinci yılın sonunda Kayseri, Trabzon, Ankara, Bursa ve İstanbul’da beş olimpik performans merkezi açıldı. 2016 sonunda olimpik havuz sayısının ise 81 olması hedefleniyor.
• Yine proje başlangıcında sadece 4 olan ‘alt gruplar’ yarışma sayısı, bir yılın sonunda 60 adete çıktı. Projenin bir diğer katkısı ise elit sporcu adaylarının ABD’de eğitim görebiliyor olmasını sağlaması oldu. Bu kapsamda, dört ay önce ABD Baltimore’a giden 5 sporcu, Milli Takımlar Baş Danışmanı Bob Bowman nezaretinde halen eğitimlerine devam ediyor.
• Projenin kilit taşlarından birisi olan sporcu seçimi ise Turkcell Yüzme Günleri ile sağlanıyor. 2103 yılında 17 ilde 10 bin kişiye ulaşan Turkcell Yüzme Günleri’nde 2014 hedefi ise 40 ilde 20 bin kişiye ulaşmak.

PROJE İÇİN KİM NE DEDİ:

• Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler “Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğinde yüzme projesinde bir yılı geride bıraktık. Bu süre zarfında tüm paydaşlarımızla tam bir takım çalışması gerçekleştirerek yüzmenin gelişmesi yolunda önemli bir aşama kaydettik. Sporcularımızın sayısını artırarak yetenek havuzunu genişletiyoruz. Antrenörlerimizin eğitimini üstlenerek nesillere yayılacak istikrarın temellerini atıyoruz. Olimpik Performans Merkezleri’ni açarak uluslararası standartlarda yüzücülerin gelişimine katkı sağlıyoruz. İnanıyoruz ki 2020 hedefli uzun soluklu projemizin sonunda hep birlikte Türk yüzmesini dünyada sahnesinde önemli bir yere getireceğiz” dedi.

• Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan “Şu anda bulunduğumuz nokta 2008 yılında hayal gibi geliyordu. Fakat Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell’in katkılarıyla çok önemli yolları kat ettik. Bob Bowman’ın milli takımımızın başına gelmesinden sonra gözle görülür değişiklikler yaşıyoruz. Elbette başarıyı konuşmak için çok erken fakat 2016 Olimpiyatlarında ezberleri bozarak Türk yüzmesini zirveye taşıyacağız”

• Milli takım başdanışmanı Bob Bowman,”Yüzme sporunda süreklilik çok önemli, geçen yıl başladığımız projenin henüz başındayız, fakat Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip bu nedenle bu büyük potansiyeli yüzmeye taşıyacağımıza inanıyorum. Türk yüzmesini uluslararası arenada yukarılara taşımak için tüm enerjimizi harcıyoruz. Uzun vadede Türkiye’nin yüzmede büyük başarılar kazanması için çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!