Hessen’de 20 bin Euro'luk ödül

Güncelleme Tarihi:

Hessen’de 20 bin Euroluk ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 16:33

Hessen Hükümeti, bu yıl göçmen gençliğe yönelik projeler için 20.000 Euro'luk “Entegrasyon ve Gençlik” ödülü verecek.

Haberin Devamı

Hessen’deki CDU-Yeşiller koalisyon hükümeti, bu yıl göçmen gençlere yönelik projeleri ödüllendirecek. “Entegrasyon ve Gençlik Ödülü” için başvuru ve öneriler 4 Temmuz’a kadar Hessen Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanlığı’ndaki ilgili bölüme yapılabilecek.

Konuyla ilgili açıklamasına “Gençlik geleceğimizdir” sözleriyle başlayan Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanı Stefan Grüttner, yerli halkla göçmenler arasındaki birliktelik duygusunu güçlendiren proje ve girişimleri teşvik etmeyi hedeflediklerini vurguladı. 20.000 Euro'luk ödül, sonbaharda düzenlenecek bir törenle sahibini bulacak.

"KENDİ KİMLİKLERİNİ BULMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Gençlerin istikrarlı ve açık sosyal çevreye, kendi yaşıtlarıyla ilişkilere ve kendilerini geliştirme olanaklarına ihtiyaçları var. Bir yandan ergenlik dönemi, okullarındaki sıkıntılar, meslek seçimi ve eğitimi, aile evlerinden ayrılma gibi çeşitli sıkıntıları yaşarken, diğer yandan da kendi kimliklerini bulmaya çalışıyorlar. İşte özellikle bu dönemde kişisel gelişimleri için desteğe ihtiyaçları var.” denilerek tüm gençlerin desteklenmesi gerektiği belirtildikten sonra şu görüşlere yer verildi:
“Tam bu çağlarında göçmen kökenli gençler kendilerini başka sorunlarla da karşı karşıya hissediyorlar. Dışlanma, ayrımcılığa uğrama duygusu, kültürel farklar ve kendine bir vatan arayışları, onlara katılımcı ve eşitlikçi olanakların sunulmasını zorunlu kılıyor.”

KATILMAK İÇİN BAKANLIKTAN ÇAĞRI

Hessen’de tek tek bireyler, dernekler, girişimler, gruplar, yerel yönetimler, gençlere yönelik projeleriyle ödül için başvurabilecek, ya da başkaları tarafından önerilebilecek. Bakanlıktan yapılan açıklamada başvuru ve önerilerin 4 Temmuz’a kadar aşağıdaki adrese iletilmesi istendi:

Hessische Ministerium für Soziales und Integration
Frau Korn
Integrationsabteilung
Dostojewskistrasse 4
65187 W
Wiesbaden

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!