F.Bahçe E-Bilet sistemini neden kabul etmiyor?

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe E-Bilet sistemini neden kabul etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 16:36

Fenerbahçe ile Aktifbank arasında E-bilet için yapılan görüşmelerde henüz bir sonuca ulaşılmadı.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler bazı isteklerde bulunuyor ve bu isteklerle ilgili yanıt bekliyor. Peki sarı lacivertliler ne istiyor ve neden sözleşmeyi imzalamıyor. İşte sarı lacivertlilerin istekleri:

1- 320 BİN TARAFTAR KARTLI NE OLACAK?
Fenerbahçe’nin 320 bin taraftar kart üyesi var. Bu kartları bilet alabilirsiniz taahütü ile satan sarı lacivertliler E-bilet’e bu üyeleri mağdur ederek girerse hukuki sıkıntılar yaşayacak.

2- 7 MİLYON TL KAYIP
Fenerbahçe’nin 320 bin taraftar kart üyesinden yıllık 12 milyon TL geliri var. 320 bin kişiyi passolig’e aktarsa bile sarı lacivertliler 7 milyon TL zarara uğruyor. Sarı lacivertliler bu 7 milyon TL zararın telafisini istiyor.

3- SPONSOR OLAN BANKALAR KARŞI

Fenerbahçe’ye sponsor olan tam 5 banka var. Bu bankalar Passolig’in aynı zamanda kredi kartı olması nedeniyle bu uygulamaya karşılar. Fenerbahçe sponsorlarını kaybetmek istemiyor.

4- KANUNDA ZORUNLULUK OLMAMASI
E-bilet ile ilgili kanun maddesinde belirli bir firma ile çalışılır maddesi yok…Bu nedenle sarı lacivertliler yasanın gereklerini yerine getirerek bu uygulamayı kendilerinin de yapabileceğini düşünüyorlar.

5- 100 BİN TL ÖDENECEK
Fenerbahçe bu sezona yetişmeyeceği için TFF’ye 100 bin TL ceza ödeyecek. Kadıköy’deki iki maç içi sezon sonuna kadar toplam 200 bin TL ceza ödenecek…

Haberin Devamı

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR NE YAPACAK?
1- Fenerbahçeli taraftarlar eskiden olduğu gibi anlaşma sağlanana kadar taraftar kartları ile bilet alabilecek. Maçlara eskisi gibi girmeye devam edecekler.
2- Eğer Fenerbahçe Aktifbank ile anlaşırsa muhtemelen taraftar kartlar yine aynı şekilde devam edecek. Sadece kartların yapıları değişecek ve içine bilet yüklenebilecek hale getirilecek.

Fenerbahçe'nin bu uygulamayı kabul etmemesinin en büyük sebeplerinden biri de "Zaten bizim bir e-bilet sistemimiz" mevcut savunması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!