Güney Şelalesi sezona hazır

Güncelleme Tarihi:

Güney Şelalesi sezona hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:30

DENİZLİ'nin Güney İlçesi'nde, geçen yıl heyelan sonrası yıkılan ve suyun yönünün değiştirilmesi ile yeniden oluşturulan Güney Şelalesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Çevre düzenlemesinin tamamlandığı, piknik alanlarının yeniden yapıldığı şelale yeni görünümü ile turizmin hizmetinde olacak.

Haberin Devamı



Denizli Valisi Abdülkadir Demir, beraberindeki Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Ayhan, DSİ 21'inci Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ile şelalede incelemelerde bulundu. Pamukkale Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun da görüşü alınarak teknik çalışmaların yapıldığı ve eski güzelliğine kavuşturulan şelalede incelemelerde bulunan Vali Abdülkadir Demir, bilgi aldı. Bölgeyi gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Demir, çevre ve fiziki şartların iyileştirilmesi amacıyla peyzaj çalışması yapıldığını belirtti. Güney Şelalesi'nin bu yıl Denizli'de önemli bir turizm merkezi olması için gayret gösterdiklerini kaydeden Demir, ziyaretçi sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.
Geçen yıl heyelan sonrası doğal dokusunu kaybeden Güney Şelalesi'nde suyun yönü değiştirilerek şelale eski konumunun yaklaşık 50 metre yan tarafından akmaya başladı. Yeni yerinde de bütün ihtişamı ile görenleri büyüleyen Güney Şelalesi, 250 bin lira ödenek tahsisi ile peyzaj çalışması kapsamında şelaleye ulaşımı sağlayan yolun tamamı kilit parke taşı ile kaplandı. Ayrıca şelale alanında, peyzaj çalışması kapsamında yapılan sosyal ihtiyaç alanları ve aydınlatma sistemi sayesinde Güney Şelalesi gece de gelen ziyaretçilerin hizmetine sunulmaya başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!