Peggy davasında büyük skandal

Güncelleme Tarihi:

Peggy davasında büyük skandal
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 14:34

9 yaşındaki kız çocuğu Peggy'yi öldürmekten ömürboyu hapse mahkum olan Ulvi Kulaç olayı bir hukuk skandalına dönüşeceğe benziyor.

Haberin Devamı

Almanya'da 2001 yılında okul dönüşü ortadan kaybolan ve bugüne kadar ne cesedi ne de izi bulunan 9 yaşındaki kız çocuğu Peggy olayı bir senaryo gibi. Peggy'yi öldürmekten ömür boyu hapse mahkum olan zihinsel engelli Ulvi Kulaç'ın polise verdiği ifadesinde önemli hatalar olduğu ortaya çıkıyor. Mahkeme tutanaklarına göre Ulvi Kulaç, papağan gibi polislerin istediği ifadeyi vermiş görünüyor.

TUHAF SORULAR

Mahkemede okunan tutanaklara göre polis adeta Ulvi Kulaç'a bir suçu nasıl işlediğini itiraf ettirmeye çalışıyor. Tutanağa göre polis Ulvi Kulaç'a “Ortalık yaştı. Peggy ikinci kez düşmüş olabilir değil mi” diye soruyor. Ulvi Kulaç bu soruya istenilen cevabı veriyor ve Peggy'ye taciz ettiği için özür dilemek istediğini, kızın kaçtığını ve ikinci kez düştüğünü anlatıyor. Polis bu soruları ise daha önceden olayla ilgili hazırlanan hipoteze göre soruyor.

TEYP BOZUK DEĞİLMİŞ

Ulvi Kulaç cinayeti işlediğini itiraf ederken polisin ses kaydı yapmamasına şimdiye kadar teybin bozuk olduğu gerekçe gösteriliyordu. Tanık başkomiser ise teybin bozuk olmadığını, kayıt aletini masadan yeni kaldırdıkları için bir daha kurmaya gerek görmediklerini anlattı. Bilirkişi raporunu hazırlayan Prof. Hans Ludwig Kröber, Ulvi Kulaç'ın Peggy'nin kızın dolaşıp düştüğü taşla ilgili ince detaylar verdiğini, bu detayları bilmeyen bir kişinin kurgulayamayacağını anlattı. Prof. Kröber'in bilirkişi raporunu polisin hipotezinden habersiz olarak hazırlamış olması davanın yeniden ele alınmasındaki gerekçelerden biri. Duruşma 5 Mayıs'ta devam edecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!