Türk şarkıcı Brezilya'da albüm çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Türk şarkıcı Brezilyada albüm çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 13:16

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve dansçı Melis Bilen, ilk resmi albümünü Brezilya’da yayınladı.

Haberin Devamı

İnternette büyük hayran kitlesi edinen genç şarkıcı, Brezilya ve Arjantin’de Türkiye’de tanındığından çok daha fazla tanınıyor.

Türk şarkıcı Brezilyada albüm çıkardı

Şu ana kadar internette Türkçe ve İngilizce olarak 250’ye yakın şarkı yayınlayan Bilen, geçtiğimiz sene İsviçre Eurovision finallerinde kendi İngilizce bestesiyle yarışmıştı.

Ender bulunan 4 oktav koloratür soprano sese sahip olan ve Türkiye’de bir yapımcıyla çalışmayan Bilen, 5 tane promo albümünü de kendi çıkardı.

Haberin Devamı

Genç şarkıcı, Brezilya’da yayınlanan albümüyle ilgili soruları yanıtladı…

Brezilya’daki albümünüzden bahseder misiniz?

Brezilyalı bir DJ olan Leandro’yla (sahne adı Fractal System) ilk olarak internette tanıştık. Sonrasında Brezilya’ya konser vermeye gittiğimde beraber bir şarkı yaptık. İnternette yayınladık.

It’s My Life adlı bu parçamız Brezilya’da büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Leandro bir sonraki şarkımızı neden albüm olarak çıkarmıyoruz dedi. Ben de olumlu baktım. “Push Me Now” parçasını yazdım. Müziğini de o yaptı. Ve bugün Brezilya’da ve aynı anda Amazon, Itunes ve Beatport gibi sitelerinde resmi olarak satışa sunuldu.

Türk şarkıcı Brezilyada albüm çıkardı

Haberin Devamı

Glitch hop nasıl bir müzik tarzı?

Glitch hop benim de Leandro sayesinde tanıştığım yeni bir tarz. Türkiye’de pek bilinmiyor tabi. Fakat Brezilya’da oldukça meşhur ve popüler bir tarz. Trans elektronik ile dubstep arasında bir stil gibi tanımlayabilirim. Soundcloud ve youtube da şarkımız dinlenebilir.

Türk olmanıza ve Türkiye’de yaşamanıza rağmen neden en çok takipçiniz yurtdışından?

Türk şarkıcı Brezilyada albüm çıkardı

Ben de bilmiyorum. Fakat sanırım biraz tanıtım eksiği olabilir. Türkiye’de anlaşabileceğim bir müzik yapımcısı henüz karşıma çıkmadı. Ben de kendi müziğimi kendim yapmaya devam ettim. Fakat yurtdışında çok daha büyük ilgi görüyorum. Oktav genişliği, ses gücü ve ses rengi yurtdışı için Türkiye’de olduğundan çok daha önemli ve değerli bir kriter. Bu yüzden Türkçe şarkılarımı bile dilini anlamadıkları halde bayılarak dinliyorlar. Bu da mutluluk verici tabi ki.

Haberin Devamı

Türkiye’de değerinizin anlaşılmadığını hiç düşündünüz mü?

Yani bu konuda çok net bir şey söyleyemeyeceğim. Tabi ki yurtdışında daha fazla değer gördüğüm bir gerçek. Fakat Türkiye’deki sadık dinleyicilerimi de yadsıyamam. Umarım zaman içerisinde Türkiye’de de daha büyük bir kitleyle bütünleşebiliriz. Benim için tek bir dinleyicimin bile önemi çok büyüktür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!