Türk gençleri yaşlılardan fedakârlık bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Türk gençleri yaşlılardan fedakârlık bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2014 01:17

İngiliz araştırma şirketi Ipsos MORI'nin 20 ülkeden 16 bin 39 kişi üzerinde gerçekleştirdiği kapsamlı bir anket Türk gençlerinin Avrupalılara kıyasla geleceğe çok daha iyimser baktığını ortaya çıkardı. Ankete göre yaşlılardan en çok fedakarlık bekleyen de Türk gençliği.

Haberin Devamı

Araştırmada Türkiye’nin yanı sıra Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya’dan gençlerin “her şeyin gelecekte daha iyiye gideceğine” inandıkları görülürken, Fransa, Belçika, İspanya ve İngiltere gibi batı Avrupa ülkeleri ile ABD’den gençlerin gelecek konusunda kötümser olduğu gözlemlendi.

Ankette 30 yaşın altındaki Çinli gençlerin yüzde 81’inin “anne babalarından daha iyi bir hayat yaşayacaklarına” inandıkları görülürken, bu oranın Brezilya’da yüzde 48, Türkiye’de ise yüzde 47 olduğu tespit edildi. Fransa ve İspanya’da ise bu oran yüzde 16’da kaldı.

TÜRK GENÇLER 'YAŞLILAR FEDAKARLIK YAPSIN' DİYOR
Araştırmada ayrıca Türk gençlerinin yaşlılardan en çok fedakarlık bekleyen grup olduğu da görüldü. Ankette “Sizce yaşlılar gençlerin kendilerine bir hayat kurabilmesi için bazı fedakarlıklar yapmalı mı?” sorusuna Türk katılımcıların yüzde 70’i 'evet' cevabını verdi.

Haberin Devamı

Bu oran Almanya’da yüzde 9, İngiltere’de ise yüzde 3’te kalırken, Türkiye’ye en yakın sonuç yüzde 50 ile Hindistan’dan geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!