Ankara'nın deniz özlemine Mogan alternatifi

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın deniz özlemine Mogan alternatifi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:38

Kent yaşamının yorucu ve monoton ortamından kısa bir süre de olsa kurtulmak, balık tutup kuşları izleyebilmek, piknik zevki tadıp yeşile doymak isteyen Başkentliler bu tür özlemlerini Mogan Park’ta gideriyor.

Haberin Devamı

Başkentlilerin hizmetine sunulan 8 rekreasyon alanından biri olan Mogan Park, kent merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yaklaşık 814 bin metrekarelik bir alanı kaplayan park, Mogan Gölü’nün Haymana Yolu kıyısı boyunca yeşil bir örtü ve deniz özlemini gideren göl manzarası sunuyor Başkentlilere. Parkta piknik alanının yanı sıra piknik yapmak istemeyenlerin yararlanabilecekleri lokanta, çay bahçesi, kır kahvesi, kamping tesisleri ile sportif faaliyetlere yönelik sahalar da yer alıyor. 3 bin 500 kişilik bank ve piknik sahası bulunan parkta, bin 500 çocuğun talebini karşılayabilecek oyun alanları da mevcut. Gezinti treni, küçük evcil hayvanlar parkı, 2 adet futbol, 2 adet tenis ve 3 adet basketbol sahası, plaj voleybolu sahası, mini golf sahası, asma köprülerle ulaşılan marina adası, özürlü çocuklar için oyun alanı, bisiklet-paten merkezi, kayıkhane, kuş gözlem evi, oyuncak evi ve su sporları merkezleriyle bir cazibe alanı haline gelen Mogan Park, eşsiz göl manzarasıyla hem spor yapanları hem de piknik için gelen vatandaşları kucaklıyor. Ayrıca park içerisinde binicilik merkezi, spor merkezi, Mogan Gölü Araştırma Merkezi, deniz feneri, kayıkhane, su deposu, çeşitli kafeteryalar, danışma binaları, tenis, kaykay, bisiklet kulübü ve sağlık ünitesi gibi hizmet alanları bulunuyor.

Haberin Devamı

DÖRT MEVSİM YÜRÜYÜŞ

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın Haymana Yolu kıyı şeridinde yaklaşık 4 kilometrelik ahşap platform sahil yürüyüş yolu ile yol üzerindeki seyir terasları, oturma bankları ve kanepe tarzındaki oturma grupları günün her saatinde büyük ilgi görüyor. Başkentliler, parkta dört mevsim yürüyüşe çıkıyor, temiz göl havasının tadını çıkartıyor. Parkın piknik alanında ise 200 adet barbekü ve piknik masası ile 50 adet çeşmeden 200 aile aynı anda yararlanabiliyor. Akşamları fenerin tepesine takılan lazer sistemi ile gölün yüzeyi aydınlatılıyor. Mogan Gölü’ne hakim bir tepede ise bölge halkı ile tüm Başkentlilerin yararlanabileceği 3 bin kişilik bir anfi tiyatro ile bin kişilik modern bir nikah salonu yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!