Altın Homeros Ödülü Yaşar Aksoy'un

Güncelleme Tarihi:

Altın Homeros Ödülü Yaşar Aksoyun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 12:34

Gazeteci ve yazar Yaşar Aksoy, “Altın Homeros Ödülü”ne layık görüldü. Atatürk Kültür Merkezi’nde bine yakın seçkin davetlinin alkışları arasında ödülü takdim edilen Aksoy, 45 yıllık yazarlık emeğinin sonucunda “Homeros” ismi taşıyan bu ödülün kendisine büyük sevinç getirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Özel Tevfik Fikret Okulları’nın düzenlediği “1. Altın Homeros İzmir’e Katkı Ödülleri”nin yaratan Genel Müdür M. Ali Atakan ile okul müdürü İhsan İnekçi’nin organizasyonuyla hazırlanan gecede son 50 yılda İzmir’e büyük hizmet aşkı taşıyanlar bu ödülle taçlandı. Diğer ödül sahipleri olan Duayen sanayici Selçuk Yaşar, İzmir Festivali’ni yaratan İzmir Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, Fransa İzmir Konsolosu Zeliha Toprak, ünlü mitolog ve yazar Prof. Şadan Gökovalı, eğitim çınarı Engin Dirikal, Emine ve Altay Çizgenakat çifti ve Sancar Maruflu da alkışlar arasında ödüllerini aldılar.

Dans gösterileri, piyanoda İbrahim Yazıcı, bariton Güvenç Dağüstün ve soprano Ekin Su Paker’in sunduğu konserle de taçlanan gece, İzmir’de unutulmaz bir etkinlik olarak tarihe geçti. Bu arada Hürriyet gazetesinin İzmir temsilcisi Deniz Sipahi, kente katkıları sebebiyle “Doğan Grubu” adına da teşekkür plaketini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!