Ben onu babamla bir tutardım ama o bana aşık olduğunu söyledi

19 yaşında bir genç kızım, bir aile dostumuzun yanında çalışıyorum. Onu babamla bir tutuyordum ancak birden bana aşık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, benim de herkes gibi bir sorunum var ve sizinle paylaşarak yardımınızı istiyorum. Ben 19 yaşındayım. Yanında çalıştığım bir aile dostumuz vardı; dul bir adam, çok da iyi biriydi.
Beni hep kızıyla bir tutardı ya da ben öyle sanırdım. Ben de onu babamla bir tutardım ama birden bana âşık olduğunu söyledi. Hislerinde çok ciddiydi. Aramızda böyle bir şey olması mümkün değil, o da biliyor.
Benden bir şey beklemediğini, böyle hissettiği için de kendini suçladığını söyledi. Ömür boyu kızı ve kendisinin yanında olmamın ona yeteceğini söyledi ama bir gün beni başkasıyla görürse buna asla katlanamayacağını da açıkladı. O yüzden bana bunun garantisini verip veremeyeceğimi sordu. Ben de böyle bir garanti veremeyeceğimi belirttim.

Aslında çalıştığım işyeri geleceğim açısından çok iyi. Çünkü ben avukat olmak istiyorum burada da eğitim görüyorum. Ama bu durumdan sonra ben işten ayrılmayı bile düşünüyorum.
Yine de kararsızım çünkü ailem işimden ne kadar memnun olduğumu, işimi ne kadar sevdiğimi biliyor. Birden ayrılmaya kalkınca bunu sorgulayacaklarını da biliyorum. Çalışmaya devam etsem de olmaz. Lütfen bana yardımcı olun, ne yapmam gerekiyor?
Rumuz: Kararsız

Haberin Devamı

Anladığım kadarıyla bu beyefendi, senden yaşça oldukça büyük.
Senin patronun olması sana sahip olup, hayatına el koymak istemesi için yeterli bir neden değil elbette. Bu bir dayatma olabilir ancak.
Seni kızıyla birlikte aynı evde oturmaya zorlayamaz. İşverenin de olsa senin üzerinde bir hak iddia edemez. Açıkçası seni istemediğin hiçbir şeyi yapmaya mecbur kılamaz. Hatta kendisiyle evlenmen için de ısrarcı olamaz.
Bana kalırsa bu durumu ailenden biriyle paylaşmalısın. Yarın, öbür gün işyerinde bir sorunla karşılaşırsan, patronun seni taciz ederse, seni yapmadığın şeyler için suçlarsa, hiç değilse, önceden bu konuda bir bilgileri olmalı.
Dikkatli ol kızım, bu tip yaşlı erkekler, önce şefkatli bir baba havasında yaklaşır, sonra aşık numaralarına girer, karşılık görmediklerinde ise kolayca düşmana dönüşebilirler. Eğer işyerinden ayrılmak istemiyorsan, ayrılma... Ancak o adama karşı da uyanık ol ve tedbiri elden bırakma.

Yazarın Tüm Yazıları