Yangın faciası üç kardeş toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Yangın faciası üç kardeş toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 13:03

AKSARAY’da tek katlı müstakil evde elektrik kontağından çıkan yangında alevlerin arasından ağır yaralı halde çıkarılıp kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybeden 6 aylık ikizler Mustafa ve Yusuf Tarhan aynı mezara, 3 yaşındaki Bilal Tarhan ise yanlarındaki mezara defnedildi.

Haberin Devamı

Olay, geçen pazartesi günü Hürriyet Mahallesi'nde bulunan tek katlı müstakil evde, meydana geldi. Eşi 30 yaşındaki Nazım Tarhan İstanbul’da kağıt toplayarak geçimini sağlarken, evde 5 çocuğuna bakan 30 yaşındaki Cennet Tarhan iddiaya göre su doldurmak için 4 yaşındaki kızı Cenan’ı yanına alarak evden ayrıldı. Bu sırada 6 yaşındaki Elanur, 3 yaşındaki Bilal ve 6 aylık ikizler Mustafa ve Yusuf Tarhan’ın bulunduğu evde, iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede her yeri sararken, evde bulunan Elanur dışarıya çıkıp koşarak yan tarafta oturan dayısı Serdar Doğan’dan yardım istedi.

ALEVLER NEDENİYLE İÇERİ GİREMEDİLER

Koşarak eve gelen Serdar Doğan, alevlerden dolayı içeriye giremedi. Evin demir parmaklıklarını kırmak istedi ancak başarılı olamadı. Evinin yandığını gören anne Cennet Tarhan da koşarak gelip içeriye girmek istedi. Ancak o da alevlerden dolayı giremedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale edip içeriye girerken vücudunda ağır yanıklar oluşan Bilal ile ikizler Yusuf ve Mustafa’yı dışarıya çıkarttı.

Haberin Devamı

Ağır yaralanan çocuklar 112 acil servis ambulansı ile Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Bilal ve ikizlerden Yusuf, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İkizlerden 6 aylık Mustafa ise ambulansla Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Mustafa bebek, burada yapılan müdahaleye rağmen aynı gece yaşamını yitirdi.

ÜÇ KARDEŞİN CENAZESİ AYNI TABUTTA TAŞINDA

Yangında hayatını kaybeden Bilal, Mustafa ve Yusuf’un cenazesi dün akşam saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Aksaray’a getirildi. Burada Evrah Mezarlığı morguna konan 3 çocuğun cenazesi, bugün aynı tabutta taşınarak yanan evin yakınındaki dedelerinin evinin önüne getirilip, cenaze namazı kılındı.

İKİZLERİNİ İKİNCİ KEZ TABUTTA GÖRDÜ

İstanbul’da kağıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan baba Nazım Tarhan, doğumdan sonra bir kez gördüğü ikiz bebeklerini bugün son kez görüp, toprağa verdi. Çocuklarının acısına dayanamayıp sinir krizi geçiren baba Nazım Tarhan ve anne Cennet Tarhan, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Haberin Devamı

Cenaze namazının ardından 3 kardeşin cenazesi Evrah Mezarlığına götürüldü. 6 aylık ikizler Mustafa ve Yusuf, aynı mezarlığa, Bilal’ın cenazesi de yanındaki mezarlığa defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!