Dünyanın en büyük seçim lokali

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük seçim lokali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 12:10

Olympia stadı dünyanın en büyük seçim lokali oluyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi salı günkü sayısında Berlin'de 140 bin Türk seçmen için Berlin Olympia Stadı'nın planlandığını yazdı. Almanya'nın en büyük gazetelerinde Bild ve BZ, dünkü sayısında Türk seçmenlerin Olympia Stadı'nda oy kullanacaklarını manşetlerinden duyurdu.

BZ Gazetesi “Türk Başbakan Erdoğan'ın planı: Olympia Stadı dünyanın en büyük seçim lokali olsun” diye verdi. Bild Gazetesi ise “Türkler Olympia Stadı'nı seçim lokali yapmak istiyor” başlığını attı.

TÜRK BAYRAKLARI

Dünyanın en büyük seçim lokali

BZ Gazetesi içeriden tam sayfa verdiği haberinde Berlin Olympia Stadı ve Türk bayraklarını kolaj yaptı. “Berlinli Türkler Olympia Stadı'nda cumhurbaşkanlarını seçmek istiyorlar” başlıklı haberde, stadın 75 bin kişi aldığı ve dünyanın en büyük seçim lokaline dönüştürülmek istendiği belirtildi.

Konuyu Başbakan Erdoğan'ın Şubat ayında Berlin'e yaptığı ziyarette Başbakan Merkel'e getirdiği kaydedildi. Berlin Büyükelçiliği'nin stadla ilgili sözlü notayı önümüzdeki günlerde Alman Dışişleri Bakanlığı'na sunacağı belirtildi. Berlin polisinin güvenlik için hazırlık yaptığı vurgulandı.

VERİLMESİN

Gazeteye konuşan avukat Seyran Ateş, “Almanya, Erdoğan'a seçim desteği vermeyi bırakmalı. Yoksa Almanya, Başbakan Erdoğan'ın antidemokratik kararlarını eliştirmekte inandırıcılığını kaybeder” dedi.

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat, Erdoğan'ın yurtdışındaki Türkler arasında Türkiye'den daha fazla rağbet gördüğünü söyledi. Kolat, ancak yurtdışındaki Türkler için bunun ilk seçim hakkı olacağını ve bu hakkı kullanmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Yabancılara eleştirel bakışıyla tanınan Berlin'in Neukölln ilçesi Sosyal Demokrat Partili (SPD) Belediye Başkanı Heinz Buschkowsky ise gelecek Almanya genel seçimlerinde Türkiye'deki tatil beldelerinde Alman seçmenler için seçim lokalleri kurulmasını istedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!